Krev erstatning ved bagasjerot

Kofferten ble satt på flyet til Lagos i stedet for London. Sykkelen kom frem som skraphaug. Vi forteller deg hvordan du best jakter på eiendelene dine og hvilke erstatninger som gjelder.

Du er på vei til New York. Kofferten din flyr til Nairobi.
Du er på vei til New York. Kofferten din flyr til Nairobi. Vis mer
Publisert

Det er ikke særlig morsomt å starte den etterlengtede ferien uten annet utstyr enn det du står og går i. Selv om forholdene å flyplassen umiddelbart virker kaotiske, finnes det regelverk som ivaretar dine interesser.

Kofferten er borte – hva nå?Meld bagasjen savnet hos flyselskapet på ankomststedet. Da vil flyselskapet sette i gang søk etter den savnede bagasjen. Du har rett til kompensasjon for forsinket bagasje, men denne er avhengig av hvem du flyr med. SAS tilbyr en toalettmappe og henholdsvis 100 og 200 US dollar for reisende med økonomiklasse og business class til innkjøp av klær og nødvendighetsartikler, uavhengig av hvor stor forsinkelsen er. Braatens gir en førstehjelp à 100 US dollar for de med ordinære billetter og 150 US dollar for Royal Wing-reisende, samt en mappe med toalettsaker. Husk å ta vare på alle kvitteringer for utlegg du har hatt i forbindelse med den forsinkede bagasjen. Disse får du bruk for dersom du senere retter et erstatningskrav ovenfor forsikringsselskap og flyselskap.

Vente… Har flyselskapet satt kofferten din på feil fly, eller simpelthen glemt den? Klarer selskapet å finne bagasjen din, blir du opplyst om når du kan vente å se igjen eiendelene dine. Drøyer det noen timer, vil flyselskapet gjerne at du venter på flyplassen. Velger du å vente, har du allikevel rett til forsinkelseserstatning. Flyselskapene tjener på at du venter, så ikke nøl med å spørre etter matkuponger og tilgang til nødvendige fasiliteter. Kofferten til døra nå! Har du ikke tid eller anledning til å vente på bagasjen på flyplassen, kan du i de fleste tilfeller reise videre. Flyselskapene vil levere bagasjen til det stedet du ønsker den levert. Sjekk med flyselskapet på stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer