Krev momsen tilbake

Få ekstrarabatt på sommershoppingen.

Du kan få inntil 22 prosent i ekstrarabatt om du krever momsen tilbake - avhengig av momsnivået i landet du er. Foto: Colourbox
Du kan få inntil 22 prosent i ekstrarabatt om du krever momsen tilbake - avhengig av momsnivået i landet du er. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Shopping i ferien? Du kan spare mye på å handle taxfritt og kreve momsen refundert på hjemreisen.

3 til 25 prosent

Du kan kreve momsen refundert selv, via et tollskjema som butikken bør ha, eller du kan kreve momsen tilbake via det private selskapet Global Refund. Uansett hvilken løsning du velger, er det penger å tjene på å ta seg bryet. Størrelsen på refusjonen avhenger selvsagt av momsen i landet der du har kjøpt varen.

Det kan variere fra 3 til 25 prosent - hvilke satser som gjelder i hvilke land, kan du se i tabellen nedenfor. Som du også kan se av tabellen, har noen land ulike momssatser på ulike varegrupper. Spør i butikken hva som gjelder for den aktuelle varen du er interessert i.

Dersom du krever momsen refundert, får du tilbakebetalt den delen av prisen på varen som momsen utgjør - med unntak av et gebyr som du må betale enten til butikken dersom du krever momsen tilbake selv via skjema fra landets tollmyndigheter - eller du betaler en avgift til Global Refund dersom du benytter deg av deres tjenester for å få momsen refundert.

Dette får du refundert

Som turist, kan du ha med deg verdier for maksimalt 6000 kroner inn i Norge (se tollregler lenger ned på siden). Kjøper du eksempelvis en jakke og andre klær i Kroatia for til sammen 4000 kroner, utgjør momsen av dette 721,31 kroner. Akkurat hvor mye du får refundert når avgifter og administrasjonsgebyrer er trukket fra, kan butikken opplyse deg om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer