Transportklagenemnda:

Krevde 5000 etter togforsinkelse

Mannen krevde at Flytoget skulle betale flybilletten.

FLYGARANTI: Transportklagenemnda mener at passasjeren ikke har rett på å få dekket utgifter i forbindelse med ny flybillett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FLYGARANTI: Transportklagenemnda mener at passasjeren ikke har rett på å få dekket utgifter i forbindelse med ny flybillett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En sak i Transportklagenemnda for kollektivreiser tar for seg mannen som skulle reise fra Oslo til Berlin i desember.

- Klager planla å reise til flyplassen med Flytoget. Han reiste med avgangen kl. 16.40 fra Oslo S, som ville være på flyplassen kl. 17.02. Toget ble imidlertid forsinket, slik at han ankom kl. 17.33. Klager mistet dermed flygingen til Berlin, står det i vedtaket til Transportklagenemnda.

Mannen trodde likevel Flytogets garanti ville dekke kostnaden for en ny flybillett, men nå har nemnda besluttet å ikke anbefale at klager gis medhold.

Protesterte

I vedtaket står det at klager har fått dekket utgiftene til drosje pålydende 1089 kroner, men at han i tillegg krever at Flytoget dekker utgiftene til ny flytogbillett og utgiftene til den nye flybilletten.

Men Flytoget mente at klager var for seint ute til å rekke flyet, og viste til at hans opprinnelige flytog ville være på Oslo Lufthavn 58 minutter før avgang.

Mannen viste til at innsjekkingsfristen for Norwegian på internasjonale flyginger er på 45 minutter, og mente derfor han hadde krav på å få den nye billetten dekket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer