Krevde å få bytte fly

Passasjerer skremt av tekniske problemer.

Flypassasjerene turte ikke fly med flyet som hadde tekniske problemer. Foto: Colourbox
Flypassasjerene turte ikke fly med flyet som hadde tekniske problemer. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Passasjerene ombord et Air Berlin-fly, lagde en underskriftskampanje for å få fly med et annet fly etter at det nye Boeing 737-800-flyet deres hadde tekniske problemer. Det skriver Reuters og Associated Press.

Sist søndag skulle flyet ta av fra Nuremberg på vei til Faro da kapteinen stanset avgangsforsøkene pga. problemer med landingsklaffene.

Kapteinen ba de 172 passasjerne om å forlate flyet slik at problemet kunne fikses. To passasjerer droppet å gå ombord igjen, mens resten fant plassene sine.

Krevde nytt fly

Men da samme problemet oppsto andre gang kapteinen forsøkte å ta av, tok de resterende 170 passasjerene affære, og lagde en underskriftskampanje der de krevde et nytt fly.

Det fikk de - selv om de måtte vente nesten 14 timer mens det fløy inn fra Tyrkia.

- Denne hendelsen viser at flypassasjerer er veldig sensitive til alle mulige tekniske problemer for tiden, sa Alexandra Mueller, talsperson for Air Berlin.

Grunnen er selvsagt den tragiske flyulykken i Madrid i august, der over 150 mennesker omkom. Tekniske problemer var antageligvis årsaken til flystyrten.

Air Berlins fly ble forøvrig fikset og satt i trafikk igjen - men på en annen rute.

Les også: Hva tåler et fly?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer