Taxi

Krevde sjokksum: - Risikerer utestengelse

Sjåføren skulle ha mye for den korte taxituren.

OVERRASKET: Flypassasjeren reagerte da han så regninga. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Shutterstock
OVERRASKET: Flypassasjeren reagerte da han så regninga. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er reisenettstedet Flysmart24 som skriver om flypassasjerens «prissjokk» da han sjekket taksameteret etter en taxitur fra Oslo Lufthavn.

Ifølge nettstedet ankom passasjeren Oslo Lufthavn med fly fra Málaga og skulle overnatte på Thon Hotel Gardermoen. Prisen på taxituren på drøye åtte minutter fikk kunden til å reagere.

- Sjåføren avkrevde ham 1220 kroner for en kjøretur på åtte minutter. Da passasjeren nektet å betale denne summen, ble vedkommende ifølge en klage til Avinor nektet å slippe ut av drosja.

Kontaktet politiet

Ifølge reisenettstedet ble hotellets resepsjon involvert og politiet etter hvert kontaktet.

- Politiet ble kontaktet, men de sa ikke hadde kapasitet til å komme. Hotellet mente at fast pris fra flyplassen er 280 kroner. Sjåføren og passasjerens venninne ble etter hvert enige om 500 kroner, og slik løste saken seg.

Trym Ulstein i Rybynor Flytaxi, som driver taxivirksomheten på Oslo lufthavn, forklarer til DinSide at slike saker oppstår sjeldent.

- Alle taxier som frakter noen fra Oslo Lufthavn skal ha fått en bestilling i forkant. Det gjør man via app eller på flyplassens bestillingsautomater, og man vil få opp prisene fra ulike selskaper og dermed ingen overraskelser på turen. Da eksisterer det heller ikke priser som i denne saken, sier han.

Undersøker saken

Ulstein forteller at han ikke kjenner alle detaljene, men sier at prisen skulle vært en helt annen.

- I dette tilfellet har nok sjåføren plukket opp en kunde uten at det har vært foretatt en bestilling. Prisen er så høy at det ikke er bestilt med vårt system. Da har taxien brutt reglene og vi kjører en meget strikt linje på alle avvik fra det som sentralene har bestemt skal være prisen, sier han og fortsetter:

- Jeg har sett kvitteringen fra selskapet i denne saken og jeg vet at dette selskapet har en helt annen pris enn det sjåføren har krevd. Her er det sjåføren som har forsøkt å ta en høyere pris.

Ulstein legger til at det er sjeldent at slike ting skjer, men at det dessverre skjer noen ganger.

- Denne saken vil bli fulgt opp videre og sjåføren kan bli utvist fra flyplassen i flere måneder.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer