Stengte grenser

Krever åpne grenser for nordmenn

Finsk grensekommune hevder at næringslivet lider under nedstengingen.

ÅPNE GRENSER: Lappland kommune sier at næringslivet lider stort av stengte grenser mot Norge og Sverige. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
ÅPNE GRENSER: Lappland kommune sier at næringslivet lider stort av stengte grenser mot Norge og Sverige. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronasituasjonen påvirker næringer som holder til ved landegrensene mellom våre naboland i Finland og Sverige. Den finske regionen Lappland og lokale gründere ønsker at landet åpner grensene mot Norge og Sverige.

Det melder det finske nettstedet Yle, som skriver at Lapplands grenseområder mot nabolandene er avgjørende for personer og selskaper i regionen.

Lappland grenser blant annet mot Sør-Varanger, Tana, Karasjok og Kautokeino i Norge.

– Vi har en lang landegrense til Sverige, Norge og Russland. Den svensk-norske grensen er «grenseløs», noe som betyr at folk til daglig jobber, handler og driver forretning i et naboland, og slik har det vært i århundrer. Sverige og Norge er veldig viktige for Finlands nordlige grenser, skriver regionen og representanter fra det lokale næringslivet i en uttalelse på regionens nettsider.

Som kjent er det flere land i Europa som enten snart eller allerede tillater ankomst av nordmenn, deriblant Hellas, Italia, Kypros, Estland og Litauen.

– Nordmenn er viktige

Regionen og og de lokale entreprenørene sier at det er forståelig at grensene ble stengt for å forhindre spredning av coronaviruset, men sier at nå som situasjonen har roet seg, er det på tide å åpne opp igjen og peker på at det ikke har vært noen nye coronatilfeller i Lapplands sykehusdistrikt siden mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer