Krever Avinor for 25 millioner etter lufturo

Oslo (NTB-Arne Børcke): Flyselskapene krever Avinor for nær 25 millioner kroner for tap som følge av lufttrafikkproblemer de siste ukene. I alt ble vel 630 flyginger kansellert på to dager i september.

Publisert
Sist oppdatert

SAS Braathens fremmer det suverent største kravet. Selskapet har varslet Avinor at selskapet kan vente et krav på rundt 15 millioner kroner.

Lavprisselskapet Norwegian vil fremme krav på 3-4 millioner kroner, mens Widerøe så langt har landet på i overkant av 3 millioner.

Ingen av selskapene er helt ferdig med å gjøre opp status, slik at summene kan bli noe oppjustert. De fleste kravene vil bli fremmet i løpet av et par uker, får NTB opplyst.

Kanselleringer

Dette er kostnader selskapene knytter direkte opp til kanselleringer og utsettelser som følge av at flygeledere la ned arbeidet mandag 27. og tirsdag 28. september, etter at Avinor-administrasjonen anbefalte å legge ned flykontrollen i Røyken og flytte til Sola.

I alt registrerte selskapene 637 kansellerte avganger som de krever kompensasjon for.

SAS Braathens hadde 200 kanselleringer mandag og 260 tirsdag. Norwegian kansellerte 31 flyginger de to dagene, mens Widerøe's måtte kansellere 80 avganger mandag og 66 avganger tirsdag.

Refusjon

Flyselskapene gikk tidlig ut og lovet alle passasjerer - også de som hadde rabattbilletter - rett til ombooking og andre endringer de egentlig ikke har krav på. De som ikke kunne benytte dette tilbudet, fikk løfte om refusjon på billetter de ikke fikk benyttet som følge av flygeledernes helsesvikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer