Krever bruk av munnbind

England innfører nå obligatorisk bruk av munnbind i butikker og kjøpesentre.

CORONA: Stadig flere land innfører krav om munnbind. Nye vurderinger om luftsmitte kan endre rådene om munnbind også i Norge. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spania innført nylig omfattende bruk av munnbind på offentlige steder som et av flere tiltak for å bremse oppblomstringen av corona-smitten. Frankrike har fulgt etter med påbud om bruk av munnbind på lukkede, offentlige steder, som butikker og kjøpesenter.

Også i Italia er bruk av munnbind pålagt på lukkede, offentlige steder, i tillegg til at det er pålagt også på offentlige steder utendørs i regionene Lombardia og Piemonte, mens Capri også innfører liknende regler for bruk av munnbind.

Nå varsler også England at de innfører obligatorisk bruk av munnbind innendørs denne uka, varsler BBC.

Munnbind-krav fra fredag

Fra fredag 24. juli vil bruk av munnbind være obligatorisk i butikker og supermarkeder i England. De vil derimot ikke være påbudt på steder der det ikke er praktisk, som puber, kafeer og restauranter, og heller ikke for barn under elleve år.

Dropper man munnbind, risikerer man 100 britiske pund i bot - som blir redusert til 50 pund dersom man betaler innen fjorten dager.

BBC skriver videre at det vil være politiet, ikke de butikkansatte, som sørger for at munnbind-regelen følges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer