Familieparker åpner igjen

Krever coronatest

Legoland, Tivoli og alle andre danske familieparker krever negativ covid-19-test av besøkende. Det kreves foreløpig ikke i norske familieparker.

KREVER COVID-19 TEST: Legoland, Tivoli og Bakken i Danmark åpner til påsken, men alle over 15 år må vise en negativ covid-19-test for å slippe inn. Dette gjelder alle danske tivoli og familieparker i sommer. Foto: Legoland
KREVER COVID-19 TEST: Legoland, Tivoli og Bakken i Danmark åpner til påsken, men alle over 15 år må vise en negativ covid-19-test for å slippe inn. Dette gjelder alle danske tivoli og familieparker i sommer. Foto: Legoland Vis mer
Publisert

Tradisjonelt har påsken ofte vært inngangen på sesongåpning i familieparker i Danmark og Sverige - og til dels i Norge. Og også påsken 2021 vil åpne årets sesong i populære Legoland, Bakken og Tivoli i Danmark.

Nytt for sesongen er at alle gjester må framvise en negativ covid-19-test ved ankomst.

Dette er et krav for alle gjester fra og med 15 år, og er noe den danske regjeringen har bestemt.

Danske myndigheter har bestemt at kulturinstitusjoner som for eksempel dyreparker, tivoli- og familieparker, museer og liknende, kan holde utendørsområder åpne - men krever at kunder må vise en negativ covid-19-test for å slippe inn.

Testen må være tatt innenfor 72 timer før ankomst.

- Forholder oss til myndighetenes anbefalinger

Norske myndigheter har foreløpig ikke satt et liknende krav til norske attraksjoner.

Dinside har spurt noen av de store, norske familieparkene hva de tenker om et krav om coronatest og om dette er noe de har vurdert for egen park.

- Nei, dette har vi ikke vurdert. Vi forholder oss til helsemyndighetens anbefalinger rundt dette temaet, og det er altfor tidlig å mene noe om tiltakene for sommeren, sier Hogne Høstmælingen, direktør ved Hunderfossen familiepark, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.