Hurtigruten 2020

Krever egenerklæring og febersjekk

Skal du reise med Hurtigruten i sommer, må du bevise at du ikke er smittet av covid-19.

HURTIGRUTEN OG CORONA: Det blir en litt annen opplevelse å reise med Hurtigruten i sommer, grunnet Covid-19. Foto: NTB Scanpix
HURTIGRUTEN OG CORONA: Det blir en litt annen opplevelse å reise med Hurtigruten i sommer, grunnet Covid-19. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Etter en lengre coronapause for Hurtigruten, seiler de igjen fra Bergen og nordover 16. juni.

Har du planer om å benytte deg av Hurtigruten i sommer, kan du forvente en litt annerledes sesong, på grunn av skipenes smitteverntiltak.

Egenerklæring og febersjekk

Øystein Knoph, pressesjef for Hurtigruten, forteller Dinside at de har innført en rekke nye rutiner, for å sikre at det å reise med Hurtigruten er trygt både for gjester og mannskap.

- Én av dem er at gjester må fylle ut et egenerklæringsskjema hvor de bekrefter at de ikke har vært i nærheten av smitte og redegjør for reisene de har gjort før seilingen med Hurtigruten. Ingen som kan ha vært eksponert for smitte inntil 14 dager før seilingen med Hurtigruten, vil gis anledning til å reise, forteller Knoph.

Ifølge Hurtigrutens nettsider vil det også gjøres febersjekk av passasjerene før de går om bord.

- Vi vil måle temperaturen til alle som kommer om bord på skipene våre. Dedikert helsepersonell om bord vil videre vurdere eventuell oppfølging fra tilfelle til tilfelle, forteller Knoph.

Han legger til at også alt mannskap gjennomgår helsesjekk før de går på jobb, i tillegg til å ha gjennomført WHOs offisielle Covid-19-kurs for hygienerutiner og smittehåndtering, samt et omfattende internt opplæringsprogram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer