Krever EU-grep

Har startet underskriftskampanje.

GREP: Ryanair har sett seg lei på trøbbel. Nå krever de grep. Foto: Martin Gramnæs
GREP: Ryanair har sett seg lei på trøbbel. Nå krever de grep. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det irske lavprisselskapet Ryanair har nå satt i gang en underskriftskampanje som skal overleveres EU-kommisjonen dersom den når en million underskrifter.

Grunnen er at selskapet mener at streiker blant flygeledere Frankrike fører til for mange flyforstyrrelser og kanselleringer.

- Ryanair ber EU-kommisjonen beskytte overflygninger og holde EU-himmelen åpen under ATC-streiker. Signer oppropet vårt og be kommisjonspresident Ursula Von der Leyen iverksette tiltak for å beskytte flyreiser fra unngåelige forstyrrelser denne sommeren, heter det i kampanjen.

Den har i skrivende stund 44 300 underskrifter.

Ifølge selskapet skal slike forsinkelser ha påvirket en million passasjerer hittil i år, skriver det danske reisenettstedet Check-in.

- Selv om vi respekterer streikeretten, er det fullstendig uakseptabelt at europeiske passasjerfly som flyr over Frankrike gjentatte ganger blir forsinket eller kansellert på grunn av streik fra franske flygeledere. Bare i år har det påvirket én million EU-passasjerer i 14 forskjellige streiker uten at Ursula von der Leyens kommisjon løftet en finger for å beskytte dem, sier administrerende direktør i Ryanair, Eddie Wilson ifølge nettstedet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer