Krever millioner av dollar i løsepenger

19 personer kidnappet i Sør-Egypt.

Publisert
Sist oppdatert

19 personer ble i helgen kidnappet da de var på ørkensafari sør i Egypt.

Av de 19 er fem italienere, fem tyskere, en rumener, og åtte egyptiske guider, skriver Timesonline.

Egypts turistminister sier til Reuters at kidnappingen ble utført av maskerte menn som snakket engelsk med afrikansk aksent. Det holdes nå samtaler om løsepenger for at turistene skal bli frigitt. Kidnapperne skal ha krevd mellom åtte og 15 millioner dollar, som tilsvarer mellom 44 og 83 millioner kroner.

Kidnapperne skal ikke være terrorister, men en kriminell gruppe, sier turistministeren.

Turistene befant seg i Aswan sør i landet da de ble kidnappet.

Egyptisk sikkerhetspoliti antar at de bortførte turistene er tatt med til Sudan.

Det har vært vanskelig å tidfeste kidnappingen, da området de befant seg i er veldig isolert. Gruppen var på ørkensafari i nærheten av Gilf al-Kabir for å se hulemaleriene området er kjent for. De mest kjente er Svømmernes hule, kjent fra filmen Den engelske pasienten, skriver Timesonline.

Det er uvanlig at turister blir bortført i Egypt, men det er ikke mange år siden store turistresorter ble utsatt for terrorbomber. Sharm El Sheik ble bombet i 2005, mens Dahab ble bombet i 2006. Det er til Sharm el Sheik eller Hurghada de aller fleste norske turister i Egypt drar. Disse områdene regnes i dag som trygge for turister.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer