Reise til Sverige og Danmark

Krever negativ test

Nå blir det vanskeligere å reise til nabolandene våre.

BLIR STRENGERE: Fra 28. desember må du kunne dokumentere negativ test for å få handle på Nordby eller besøke andre deler av Sverige. Og det må du brått betale dyrt for. Foto: Pål Joakim Pollen
BLIR STRENGERE: Fra 28. desember må du kunne dokumentere negativ test for å få handle på Nordby eller besøke andre deler av Sverige. Og det må du brått betale dyrt for. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vaksinert eller ei – fra 28. desember strammer Sverige inn innreisereglene og krever at du har dokumentasjon på en negativ coronatest om du vil slippe inn i landet.

Testen kan være enten av PCR- eller antigen-type (hurtigtest), men må da være dokumentert – det holder altså ikke å ta en hurtigtest hjemme. Og den må være maksimalt 48 timer gammel.

Det besluttet Sveriges nye statsminister, Magdalena Andersson, og resten av regjeringen tirsdagen før. Den svenske regjeringen er bekymret for økende smittetall og har også innført en rekke andre smittevernstiltak i landet, med antallbegrensning på arrangementer, krav om sittende gjester på restauranter og kollektivtrafikk og lignende.

Kan bli dyrt

Det er som kjent ikke rikelig med hurtigtester å oppdrive her til lands, og mange kommuner har derfor valgt å reservere dem til folk som har symptomer.

Et par stikkprøver fra grensenære kommuner viser for eksempel at Moss ikke tilbyr testing i forbindelse med utenlandsreiser. Det samme for Halden, som fra 14. desember ikke lenger gjennomfører tester uten medisinsk grunnlag, men henviser deg til private aktører. Det samme gjør Fredrikstad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer