Krever urimelig forskuddsbetaling

Hemsedal Booking blir oppfordret til å endre kontraktsvilkårene sine.

Hemsedal er ett av landets mest populære vintersportsdestinasjoner, men skal du leie hytte her, bør du sjekke vilkårene. Foto: Hemsedal Skisenter
Hemsedal er ett av landets mest populære vintersportsdestinasjoner, men skal du leie hytte her, bør du sjekke vilkårene. Foto: Hemsedal Skisenter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens kontrakt fra Hemsedal Booking krever at kundene betaler hele leiesummen for leie av hytter og leiligheter hele 60 dager før ankomst, og kunder får ingen refusjon ved avbestilling etter dette tidspunktet.

- Vilkårene skal være balanserte, sånn at begge parter bærer noe av risikoen, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding. Ombudet mener at Hemsedal Bookings vilkår med betaling 60 dager før og liten mulighet til avbestilling ikke er rimelig.

Les også: Hvor spiser du billigst - og dyrest - i skibakken?

Rimelige vilkår slik ombudet ser det, er forhåndsbetaling i form av et depositum, og betaling av restbeløp tidligst 35 dager før avreise, samt rett til å avbestille med mulighet for å få refundert deler av beløpet. Hvor mye kunden får refundert, bør avhenge av hvor lang tid det er mellom avbestilling og opprinnelig ankomstdato.

Les også: Hemsedals herlige hemmeligheter

Hemsedal Booking ser på saken

- Vi har akkurat fått en henvendelse fra Forbrukerombudet om dette, og skal se på saken og komme med en tilbakemelding til dem så snart det er mulig, sier Kenneth Larsen, salgs- og markedssjef i Hemsedal Booking til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer