Krigen i døren

KOMMENTAR: Kul nok, rik nok, tøff nok? Å komme forbi dørvaktene på byen er en krig full av blodige nederlag.

Inga Holst, journalist i DinSide. Foto: Andres Angeles
Inga Holst, journalist i DinSide. Foto: Andres Angeles Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

CARPE DIEM LOUNGE CLUB, BARCELONA: Min champagnevennninne sparker av seg de høyhælte skoene og lener seg ut over de marokkanskinspirerte putene og nyter de misunnelige blikkene fra en klikk Charlie Angels-liknende sylfider. Hun slenger seg ut på den hvite divanen på FC Barca-spilleren Patrick Kluiverts fasjonable klubb, og fisker fram champagnemenyen. Hovmesteren er 24 år, sylslank og har en militærgrønn satengbluse som blotter den ene skulderen; hun spør hvilken flaske champagne vi ønsker i kveld. Champagnevennninnen klyper meg i armen: Psst, den billigste fra Moët & Chandon koster 400 euro!

- I kveld tar vi tar to gin tonics, sier jeg.- Det er umulig, sier hovmesteren.- Ikke for meg.- Vel, en forutsetning for å bruke sofaene er at man kjøper en flaske. Dere har satt dere på listen for å kjøpe en flaske, ikke sant? (Det var før vi så champagneprisene, tenker jeg.) - Dersom dere likevel ikke vil kjøpe flasken, må vi be dere forlate divanen.- Vel, vi måtte vente så lenge at vi likevel ikke har lyst til å drikke champagne i kveld, så det er nok best at vi tar to gin tonics og går etterpå.- Jeg gjentar: det er ikke mulig. Gin tonic må dere drikke i baren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer