Kriger om norsk luftrom

Det er først og fremst på innenlandsrutene vi kan forvente priskrig i tiden fremover, når nye SAS Braathens varsler at de vil konkurrere som et lavprisselskap.

Publisert
Sist oppdatert

- Konkurransen blir hardest innenlands. Det er her slaget vil stå, mener informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Norwegian, selskapet som i løpet av et par år har skaffet seg 13 prosent markedsandel i norsk luftrom.

Det er spesielt på stortrafikkrutene mellom Oslo og Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø det blir mange avganger og tett kamp mellom lavprisselskapet Norwegian og det nye selskapet SAS Braathens.

Konkurranse på flere fronter

SAS Braathens og Norwegian vil benytte alle midler for å sikre seg flere kunder. Prisene og kostnadene skal kuttes, bestillingen skal bli enklere og fleksibiliteten økes.

– Nye lønns- og arbeidstidsavtaler med våre ansatte har skapt forutsetninger for å senke prisene og dermed motivere enda flere til å velge fly som befordringsmiddel. Det norske markedet har stått omtrent på stedet hvil i flere år. Med lave priser og enkle regler håper vi å kunne sette fart på veksten, som burde ligge på i størrelsesorden fire-fem prosent per år, sier administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens i en pressemelding.

SAS Braathens varsler ny prisstruktur fra og med i dag, med innføring av enveisprising og lavere priser, samtidig som servering og fri avis kuttes helt ut. Billigste enveisbillett i Sør-Norge vil koste 323 kroner, og krysser du landsdelene betaler du 498 en vei. Dessuten kuttes bestillingsgebyret på nett fra 100 til 25 kroner. Selskapet gir kundene åpent kjøp, også på de billigste flybillettene, i 24 timer fra bestillingstidspunktet. De nye prisene gjelder for reiser fra og med 12. mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer