Kriminalitet ødelegger for Sør-Afrika

Den økende kriminaliteten i Sør-Afrika har de siste fem årene skremt flere enn 22 millioner potensielle turister vekk.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Sør-Afrikas turistminister, Marthinus van Schalkwyk, som hevder dette. Han viser til undersøkelser myndighetene har gjennomført siden 2002, der flere enn en tredjedel av potensielle turister har svart at sikkerhetsbekymringer er grunnen til at de ikke har besøkt landet.

Myndighetene hadde satt seg som mål å trekke til seg ti millioner turister årlig innen landet skal arrangere fotball-VM i 2010. I dag ligger tallet på åtte millioner.

- Kriminaliteten er noe vi er nødt til å takle dersom vi skal nå målet vårt, sa van Schalkwyk.

Sør-afrikanske myndigheter hadde håpet at kriminalitetsstatistikken skulle falle 7-10 prosent fra mars 2006 til mars 2007, men i stedet viser statistikken at antall drap har økt med 2,4 prosent til 19.202, bankran med 118 prosent, innbrudd i privatboliger med 24 prosent, bilkapring med seks prosent, narkorelatert kriminalitet med 8,2 prosent, og kommersiell kriminalitet med 12,6 prosent. Antall voldtekter og drapsforsøk har minsket, men tallene er fortsatt høye (hhv 52.617 voldtekter og 20.142 drapsforsøk).

Tallene sier ingenting om hvor mange av ofrene som var turister, og opposisjonspartiene hevder at de virkelige tallene godt kan være høyere enn statistikken viser, siden rundt 1/3 av all kriminalitet aldri anmeldes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer