Kriminelt lekkert

- Naturopplevelsene! sier Stian Mong på vårt spørsmål om hvorfor man skal dra til Venezuela. Verdens høyeste fossefall, jungel og strender - alt i et land.Alle bilder: Stian Mong

Publisert
Sist oppdatert

Stian Mong besøkte Venezuela i slutten av 2002. I mellomtiden har landet hatt sine tørner med ustabilitet, og vi har blitt rådet til å holde oss borte eller være forsiktige med reiser her. Nå har det imidlertid roet seg en smule igjen, og det bør være mulig å ta en tur hit. Men merk: UD advarer fortsatt om at landet er et av de mest kriminelle i Sør-Amerika.

- Venezuela er ikke for de skvetne, mener Mong, men fremhever at han stort sett følte seg trygg. Dyre klokker og smykker legger du imidlertid igjen hjemme!

- Turister får oppmerksomhet, men får stort sett være i fred om de sier fra.

 • Se Stian Mongs bilder fra Venezuela

 • Hold deg unna hovedstaden

  Mange velger buss for å reise rundt, og veiene er gode. Husk bare å bestille 1. klassebillett for å få klimaanlegg og ekstra komfort. Fly er også et billig alternativ mellom byene. Så selv om det nok først og fremst naturen som lokker i Venezuela, kan du ikke unngå landets byer om du skal reise rundt.

  - Bruk minst mulig tid i hovedstaden Caracas, råder Mong. - Her er det lite å se på - mest betongkolosser. Byene er generelt veldig moderniserte, og ikke alt er like fint. Den gamle koloniarkitekturen er dårlig bevart, for eksempel i Caracas.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer