Kriminelt lekkert

- Naturopplevelsene! sier Stian Mong på vårt spørsmål om hvorfor man skal dra til Venezuela. Verdens høyeste fossefall, jungel og strender - alt i et land.Alle bilder: Stian Mong

Publisert
Sist oppdatert

Stian Mong besøkte Venezuela i slutten av 2002. I mellomtiden har landet hatt sine tørner med ustabilitet, og vi har blitt rådet til å holde oss borte eller være forsiktige med reiser her. Nå har det imidlertid roet seg en smule igjen, og det bør være mulig å ta en tur hit. Men merk: UD advarer fortsatt om at landet er et av de mest kriminelle i Sør-Amerika.

- Venezuela er ikke for de skvetne, mener Mong, men fremhever at han stort sett følte seg trygg. Dyre klokker og smykker legger du imidlertid igjen hjemme!

- Turister får oppmerksomhet, men får stort sett være i fred om de sier fra.

 • Se Stian Mongs bilder fra Venezuela

 • Hold deg unna hovedstaden

  Mange velger buss for å reise rundt, og veiene er gode. Husk bare å bestille 1. klassebillett for å få klimaanlegg og ekstra komfort. Fly er også et billig alternativ mellom byene. Så selv om det nok først og fremst naturen som lokker i Venezuela, kan du ikke unngå landets byer om du skal reise rundt.

  - Bruk minst mulig tid i hovedstaden Caracas, råder Mong. - Her er det lite å se på - mest betongkolosser. Byene er generelt veldig moderniserte, og ikke alt er like fint. Den gamle koloniarkitekturen er dårlig bevart, for eksempel i Caracas.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.