Reisepass:

Kripos sjekker deg før du får reise

Derfor fjernet de denne regelen.

Ventetid: Du kan måtte vente lenger enn tidligere for å få pass. Fordi bilder skal sjekkes av Kripos. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Ventetid: Du kan måtte vente lenger enn tidligere for å få pass. Fordi bilder skal sjekkes av Kripos. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har helt sikkert hørt det før: Du må huske å bestille pass i god tid før du skal ut og reise.

Tidligere har politiet lovet at du får tilsendt nytt pass i løpet av 10 virkedager etter at det er bestilt. Men dette kan du ikke stole på lenger.

Garantien ble fjernet sist høst.

Fjernet garantien

- Pass må bestilles i god tid før reisen fordi politiet ikke lenger opererer med 10 dagers leveringsgarantitid for pass, sier fungerende seksjonssjef i Politidirektoratet, Frøy Løvåsdal.

- Hvorfor fjernes garantien?

- Årsaken til dette er at det i november i fjor ble innført automatisert ansiktsgjenkjenning i søknadsprosessen for å øke kvalitet og sikkerhet for norske reisedokumenter, fortsetter Løvåsdal.

Sjekkes av Kripos

- Når det utføres biometrisk kontroll av ansiktsfoto vil det noen ganger være nødvendig å også utføre en manuell ansiktssammenligning hos Kripos for å kvalitetssikre treffet fra det automatiserte systemet, sier hun.

Og det er her det det kan oppstå problemer med å oppfylle en 10-dagers garantert levering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer