Kroatia - finn din drømmeøy

Finn den rette øyen for deg i Kroatias stjernegalleri av en skjærgård:

Varme kvelder i Kroatias skjærgård. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Varme kvelder i Kroatias skjærgård. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har blitt sagt mye om Kroatia og landets fantastiske øyer, og de er etter vår mening noe av det mest sjarmerende i Sør Europa og på Balkan.

Kroatia i seg selv er ingen nyhet som reisemål. Østeuropeere, italienere og tyskere pleide å feriere på Adriaterkysten lenge før krigens herjinger satte en stopper for det tidlig på 90-tallet.

For dem har den tidligere delen av Jugoslavia alltid vært en rosin i Balkan-pølsa. Med asurblått hav, idylliske øyer og romantiske middelalderbyer, har kroatenes kystlinje lenge vært Øst-Europas svar på Sørlandet. De siste årene har imidlertid resten av verden gjenoppdaget kroatenes "hemmelighet". I 2006 kom det hele 150.000 norske turister til Kroatia.

Mange av oss setter seg nok på flyet med bilder av den Den blå grotte og stranden Zlatni Rat, i tankene. For at du skal kunne orientere deg blant Kroatias mest populære øyer, severdigheter, uteliv og strender, gir vi deg guiden til de tre mest kjente av ferieøyene norske charteroperatører tar deg til.

BRAC

Øya Brac er den tredje største i Kroatia og den største i Dalmatia fylke, hvor du finner de mest populære øyene for norske turister. Brac byr på to større byer, Bol og Supetar. Du finner også flere mindre og sovende landsbyer langs kysten og i innlandet. Brac har ca. 13.800 innbyggere og et areal på 395 km2. I Supetar bor det rundt 3.000 innbyggere, og i Bol cikrka 1.600 innbyggere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer