Kroatia - tre ferieparadis

Braĉ for den aktive, Hvar for festløven og Makarskas riviera for familien.

Kroatia lokker med sol og krystallklart vann. Her fra de sørlige Dalmatinerne, som er Kroatias mest populære kyststrekning. Foto: Stine Okkelmo
Kroatia lokker med sol og krystallklart vann. Her fra de sørlige Dalmatinerne, som er Kroatias mest populære kyststrekning. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kryr av øyer langs Kroatias kyst. Det gjør landet til et yndet reisemål for alle som er ute etter sol og badeopplevelser i sommer. Men hvor skal du dra?

Hvis vi tar utgangspunkt i at du flyr til Split eller Dubrovnik, er det den sørlige Dalmatinerkysten som er lekegrinden din. Her venter ferieopplevelsene på øyer som Braĉ, Hvar, Korcula, Vis, eller langs den flotte Makarskarivieraen.

Men til hvilke av stedene bør du reise? Her er en liten guide:

Braĉ - for den aktive

Braĉ er den største av øyene på den sørlige Dalmatinerkysten, og ligger rett utenfor Split. Denne frodige øya gjør den ypperlig for jorbruk, og her dyrkes vindruer, oliven og sitrusfrukter. Det er to faktorer som trekker turistene til Braĉ: den spesielle stranden Zlatni Rat, og alle sportsmulighetene.

Zlatni Rat er stranden du helt sikkert har sett på bilder. Det er snakk om en tunge av rullestein som peker ut i vannet, og skifter form ettersom strømninger og vind skifter. Stranden, som ligger like utenfor byen Bol, er like populær blant badere som kitere. Les mer om både stranda og kitingen her: Middelhavets verdenskjente strand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer