Kroatia i pastellfarger

Kroatia har en kyst spekket med øyperler, byjuveler og strandsmykker. Da får vi heller leve med at maten ikke er til å bli imponert av ...

Publisert
Sist oppdatert

DinSide besøkte Kroatia på tampen av fjorårets eksplosive turistsesong, og gjenoppdaget turistparadiset med tusener av andre backpackere, charterturister og gjengangere. Et sandfarget øyrike med klart middelhavsvann, grønne åser og hektisk partyliv. Og dessuten et uttall båtruter som gjør det mulig å farte land og strand rundt.

Reisetips til Kroatia.

Se bilder fra Split, Trogir og Brac.

Se bilder fra Hvar, Vis og Dubrovnik.

Split - startpunkt og storby

Hit reiser du for kroatisk storbyliv samtidig som du får med deg et antikt skattkammer. Split er en havneby på det kroatiske fastlandet, og har cirka 180.000 innbyggere. Byen er landets nest største etter Zagreb. Et godt utgangspunkt for båtloffing i den kroatiske skjærgården eller bilferie langs Makarska-rivieraen, men også verdt å spandere ett par dager på. For de fine strendene reiser du videre.

Få med deg:

 • Det gamle sentrum som ligger innenfor murene til det som var den romerske keiser Diocletianus palass er tett i severdigheter, og står på UNESCOs vernelister.
 • Splits sommerfestival med opera på programmet i slutten av juli, begynnelsen av august.
 • Statuen av biskop Gregorius av Nin - legg hånden på statuens venstre stortå for å få dine ønsker oppfylt.
 • Split er best for shopping! Blant annet om du skal ha vesker og sko. Og her finnes alle de europeiske kjedebutikkene vi gjerne vil ha til Norge, som Zara og Top Shop.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer