Kroatia

Kroatia har vært i charterkatalogene noen år nå, men det kommer stadig flere destinasjoner til, og det er vel ennå et ganske fersk charterland i manges hode.

Publisert
Sist oppdatert

Kroatia erklærte sin uavhengighet fra Jugoslavia i 1991, men det tok fire år med kamper før den serbiske hæren for det meste var ute av Kroatia. I 1998 ble ble den siste serbisk-okkuperte sonen tilbakeført til Kroatia, som i dag er en republikk.

Grenser til Bosnia og Herzegovina, Ungarn, Serbia og Montenegro og Slovenia.

Kroatia har 5.835 kilometer med kystlinje, fordelt på 1.777 km. på fastlandet og 4.058 km. på øyer.

Innbyggertall: 4.496.869 (juli 2004)

Attraksjoner/steder å besøke

Hovedstaden Zagreb er også Kroatias største by, med rundt en million inbyggere. Byen er 900 år gammel, og har godt med kulturtilbud; her er mer enn 20 teaterscener, tre konsertsaler, rundt 40 museer og gallerier og mye annet.

Lengst nord i Kroatia, i områdene kalt Zagorje og Međimurje, er det mange varme kilder, og her er det bygget opp spa med svømmehaller, sportsaktiviteter osv. De største varme kildene rundt Zagreb er Stubičke, Krapinske og Tuheljske termiske spa.

Kroatia har flere oppføringer på Unescos liste over verdens kulturarv, blant annet gamlebyen i Dubrovnik (Adriaterhavets perle), og Plitvice Lakes nasjonalpark. Gamlebyen ble påført endel ødeleggelser i den væpnede konflikten i 1990, men restaureringsarbeider er i gang, koordinert av Unesco. Nasjonalparken består av vakre fossefall, innsjøer, skog og grotter, som huser mange sjeldne fugle- og dyrearter. Den ligger ganske langt nord i landet, ikke langt fra kysten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer