Kruger National park

Neshorn, bøfler og krokodiller. Krüger nasjonalpark - som på TV.

Publisert
Sist oppdatert

I grenseområdet mellom Sør-Afrika, Mozambik og Zimbabwe ligger Krüger nasjonalpark, kanskje den mest kjent av nasjonalparkene. Arbeidet med å etablere Krüger startet 1884, bare tolv år etter verdens første nasjonalpark Yellowstone i USA, ble etablert.

Som på TV

Vel 500 kilometer fra Johannesburg ligger en av hovedleirene, Skukuza. Skukuza var kallenavnet lokalbefolkningen ga parketablerer Paul Krüger. Det betyr den som som koster rent og henspiller på at lokalbefolkningen ble brutalt flyttet fra sine kjerneområder. Parken ble etablert mer som et ønske om å ivareta gode jaktområder, heller enn et ønske om å bevare naturen.

Selv etter en dag er de besøkende mette på opplevelser: Krüger nasjonalpark byr på spennvidde. Her finnes sletter med bøffelflokker i det fjerne og Olifants River viser seg frem med sine flodhester og krokodiller. Det tilbys arrangerte turer som neshornturer, grilling i bushen og golf. Det er nesten slik som det ser ut på TV.

Klimaet er subtropisk, Om sommeren er det gjennomsnittstemperaturen 33 grader og vintrene er varme og tørre. Det kan bli kaldt om natta, så ta med genser. Regnskyllene om sommeren er vanligvis korte og kraftige, og ha i mente at vinteren starter i juni. Dette er den eneste parken med malariariskiko og man bør ta tabeletter, i hvert fall om sommeren. Du bør bestille overnatting/reisegruppeturer to måneder på forskudd for å være helt sikker på å få plass på de datoene du ønsker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.