Kruger National park

Neshorn, bøfler og krokodiller. Krüger nasjonalpark - som på TV.

Publisert
Sist oppdatert


I grenseområdet mellom Sør-Afrika, Mozambik og Zimbabwe ligger Krüger nasjonalpark, kanskje den mest kjent av nasjonalparkene. Arbeidet med å etablere Krüger startet 1884, bare tolv år etter verdens første nasjonalpark Yellowstone i USA, ble etablert.

Som på TV

Vel 500 kilometer fra Johannesburg ligger en av hovedleirene, Skukuza. Skukuza var kallenavnet lokalbefolkningen ga parketablerer Paul Krüger. Det betyr den som som koster rent og henspiller på at lokalbefolkningen ble brutalt flyttet fra sine kjerneområder. Parken ble etablert mer som et ønske om å ivareta gode jaktområder, heller enn et ønske om å bevare naturen.

Geparden jakter helst på morgenen og på ettermiddagen. Kattedyrets toppfart er cirka 70 kilometer i timen.

Foto: Gry Gaard
Geparden jakter helst på morgenen og på ettermiddagen. Kattedyrets toppfart er cirka 70 kilometer i timen.

Foto: Gry Gaard Vis mer


Selv etter en dag er de besøkende mette på opplevelser: Krüger nasjonalpark byr på spennvidde. Her finnes sletter med bøffelflokker i det fjerne og Olifants River viser seg frem med sine flodhester og krokodiller. Det tilbys arrangerte turer som neshornturer, grilling i bushen og golf. Det er nesten slik som det ser ut på TV.

Klimaet er subtropisk, Om sommeren er det gjennomsnittstemperaturen 33 grader og vintrene er varme og tørre. Det kan bli kaldt om natta, så ta med genser. Regnskyllene om sommeren er vanligvis korte og kraftige, og ha i mente at vinteren starter i juni. Dette er den eneste parken med malariariskiko og man bør ta tabeletter, i hvert fall om sommeren. Du bør bestille overnatting/reisegruppeturer to måneder på forskudd for å være helt sikker på å få plass på de datoene du ønsker.

Overnatting

Det er en rekke overnattingsmuligheter i parken; velg mellom telt, hytter, gjestehus, ungdomsherberger og hoteller.

Ekstern lenke:
Reservasjonsoversikt, Krüger National Park

  • Tilbake til innledningen

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer