Krydderøy med superstrender

Bli med til et krydderduftende afrikansk paradis - Zanzibar.Av: Cathrine Johansen

Publisert

Du kan reise til krydderøya Zanzibar med Star Tour fra denne høsten. Men det er også fullt mulig å besøke det krystallklare vannet og de kritthvite strendene på egenhånd. Kombiner for eksempel øyturen med spennende safariopplevelser i Tanzania. Vi tar oss over til øya med båt fra Dar es Salaam.

Billigst, raskest, best? Valgest kval

En taxi med tre turister får ikke kjøre ubemerket forbi båtselskapenes selgere som står i området utenfor salgsbodene ved Sokoine Drive. Vi blir mottatt av omkring ti menn som vil overgå hverandre i pristilbud, service og rask avgangstid. Vi forkaster selskapet som lover oss plass på båten som går om to minutter og velger heller SeaBus "fast ferries", en hurtigbåt med katamaranskrog som tar to timer og koster oss 20 amerikanske dollar. Det er etter at vi har forhandlet oss frem til en rabatt på fem dollar. Men vi innrømmer gjerne at pruting ikke er vår sterkeste side…

En perle i Afrika

Zanzibar er ikke bare et eksotisk ferieparadis med lange hvite strender og mange muligheter for dykkere og snorklere. Zanzibar er også en liten "perle" i Afrika med sine multinasjonale innbyggere og lange tradisjoner i omsetning og produksjon av krydder. Øya er også av historisk interesse som et senter for slavehandel under portugisisk kontroll fra 1503. Den bør derfor falle i smak for mange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer