Krypende cuisine

Knasende sprø, næringsrikt og godt. Og ikke minst lett og trendy. - Luftens frukt, kaller chefene denne maten.- Send over kakerlakkene, sier vi.

Publisert
Sist oppdatert

Sommerfuglsaus, maur-shushi, termittmarmelade, gresshoppechips og flamberte skorpioner. Dette er hva som etter hvert har begynt å lande tallerkenene på amerikanske spistesteder etter inspirasjon fra insektsspisere verden rundt.

- Vi kaller det luftens frukter, sier restaurantsjef ved TransEat i Miami, Montse Guillén til den spanske avisen El Periódico.

Montse Guillén hadde stor suksess med sin tapasrestaurant i New York, nå går hun nok i gang med nye prosjekter: insekter.

Ikke snobberi

Det er i Miami den spanske restaurantinnehaveren har satt i gang sitt eksperimentelle foretak. Her, på TransEat, kan gjestene innta larver i guacamole, kakerlakkmontasje med saus og grønnsaker, yuca og ristede insekter. Og lignende retter. Absurd?

- For oss er dette kanskje et motekjøkken, men i mange land er dette mat til å overleve på, hevder Guillén. - I mange århundrer har gresshoppene, larver, maur og andre flyvere gått rett i kjelene i mange land. I Mexico spiser man eggene til maurene. I Maurtiania slo man to fluer i en smekk: man fikk ende på gresshoppeplagen ved å spise insektene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer