Unngå kø:

- Kryss grensen om natten

For å unngå lange køer på E6 ved Svinesund oppfordrer politimesteren i Øst politidistrikt reisende til å ta i bruk også natte- og morgentimer.

KØ: Kryss grensen mellom Sverige og Norge om natten, for å unngå kø. Foto: Geir Olsen / NTB
KØ: Kryss grensen mellom Sverige og Norge om natten, for å unngå kø. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mellom midnatt og klokka 10 om formiddagen kan man oppleve mindre kø dersom man skal krysse grensen til Norge over Svinesund, ifølge politiet.

– Jeg skjønner veldig godt at folk har lyst til å reise nå. Nå er UDs reiseråd endret for veldig mange land, og vi har hatt strenge reiseregler i nesten halvannet år, sier politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Hun oppfordrer folk til også å ha ID-dokumentasjon og innreiseregistrering i orden og ha klart koronasertifikatet. Videre bør bilen være fulladet eller ha nok drivstoff, og man bør ha med drikke og niste i bilen – særlig om man har små barn eller dyr med seg.

Det har vært økt trafikk ved flere grenseoverganger etter at regjeringen lettet i innreiserestriksjonene, og etter at Västra Götaland ble grønt på smittekartet i forrige uke.

Den økte trafikken har ført til lange køer i påvente av grensekontroll, kontroll av koronasertifikat og testing.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer