Grensepassering til Sverige eller Finland

Krysse grensen under corona?

Se hvilke regler som gjelder, og hvilke grensepasseringer som ikke utløser karantene.

REISE TIL SVERIGE ELLER FINLAND? Ikke alle må i karantene om de krysser grensa til ett av nabolandene. Her fra grensepasseringen på Svinesund. Foto: NTB Scanpix
REISE TIL SVERIGE ELLER FINLAND? Ikke alle må i karantene om de krysser grensa til ett av nabolandene. Her fra grensepasseringen på Svinesund. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Skal du reise utenlands er hovedregelen at du skal i karantene i 10 dager når du kommer tilbake til Norge. Bryter du karantenereglene, kan det som kjent koste deg dyrt.

Samtidig er det en del unntak fra denne regelen.

Her kan du lese mer om hvilke regler som gjelder grensepasseringer, dersom du ønsker å dra til Sverige, Finland eller Russland.

Bosatt i et land, jobber i et annet?

Bor du i Norge og jobber i Sverige eller Finland, eller motsatt, er du unntatt fra reisekaranteneplikten, ifølge regjeringen.

Men - unntaket gjelder kun i den tiden du er under reise mellom bolig og arbeidssted og i den tiden du er i arbeid.

Dersom du som bosatt i Sverige eller Finland og har fritid i Norge – enten mellom arbeidsøktene eller før utreise, må du oppholde deg i reisekarantene på denne fritiden - i ti dager etter at du sist krysset grensen fra Sverige/Finland inn til Norge.

Foreldre og barn bosatt i forskjellige land?

Personer som må krysse landegrensen i forbindelse med gjennomføring av avtalt eller fastsatt samvær mellom foreldre og barn, er unntatt fra plikten til å være i ti dagers reisekarantene etter ankomst til Norge. Dette gjelder uavhengig av om samværet skal skje i Norge eller i utlandet, skriver regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer