Kul camping

Campingliv er mer enn grilldress og slippers, selv om kule campere også gjerne utstyrer seg med slippers. Det har imidlertid sin helt spesielle forklaring.

Publisert
Sist oppdatert
Fra venstre; Paulo, Branca, Annie og Nuno.
Fra venstre; Paulo, Branca, Annie og Nuno. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


- Vi er ikke riktige campere da, påstår de fire studentene fra USA og Portugal som har stoppet på Ekeberg i Oslo på sin vei sydover i Europa.

- Vi er faktisk på vei hjem, etter studier i Trondheim.

Vel - utseendet kan bedra. For her ligger de i telt, og kjører en bil fullstappet med alt fra sykkelhjul og kinesiske hatter, til pledd og soveposer.

- Bilen blir full når man skal ta med seg saker fra et helt år, sier Paulo fra Portugal, og forklarer at tre av de fire skal ta seg nedover Europa på 14 dager, og besøke spreke byer og studievenner underveis.

Camping

Drar du på campingferie? (Avsluttet)
Ja, gjerne(65%) 305
Nei, aldri(18%) 83
Ja, av og til(17%) 80
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Skroll ned for mer.


To av dem innrømmer likevel at de er erfarne campere, begge har speiderbakgrunn, og drar på campingferie hvert år. På spørsmålet om hva man absolutt må ha med på campingtur, svarer de først "telt, sovepose, liggeunderlag." Men graver vi litt dypere kommer de heteste stalltipsene.

- Ta med flere lengder med tau, bomullstau med nylonkjerne er best. Bomull er lett å knyte, og holder godt i all slags vær. Selv om det blir vått, er det å foretrekke fremfor nylon, som er vanskelig å knyte solid, forklarer arkitektstudent Nuno, også fra Portugal.

Og tau kan brukes til alt mulig. Surre bagasje, henge opp tøy og feste telthjørner med blant annet.

- Dessuten man bare ha med slippers, sier jentene. - I alle fall om man skal dusje på campingplassene. Gulvene er nemlig ikke alltid like rene som dusjen hjemme.

Så selv kule campere bruker slippers - en av campinglivets nødvendighetsartikler.

 • Se flere tips om nyttige, snåle, og helt fjerne ting å ta med på campingtur.
 • Familieferie i hus på hjul

  Angelique og Gerard fra Nederland har med barna på bobilferie for første gang.
  Angelique og Gerard fra Nederland har med barna på bobilferie for første gang. Vis mer

  På Ekeberg møter vi også Angelique og Gerard fra Nederland, på sin første skikkelige
  campingtur med leid bobil og to små barn.

  - Vi har vært på telttur en gang, aldri mer, sier paret i kor.

  Bobilen derimot, trives de med. Den har den fordelen at man til enhver tid har med seg alt på hjul, og slipper store ut- og innpakkingsprosjekter for hver etappe.

  - Barna trives også, men vi savner skikkelige lekeanlegg på campingplassene. Det eneste stedet vi har funnet slikt var i Dalen (i Telemark, red.anm.).

  Tyske autbahn var ikke noe særlig med bobil, men nederlenderne er verken skremt av prisnivå eller veikvalitet i Norge, og kommer gjerne igjen med lignende doning. Men neste gang vil de lete opp mer barnevennlige campingalternativer underveis.

 • Smart bilferie

 • Ti biltips med barn på tur

 • Bilsyke - hva er det?
 • Sykkeluhell

  En hard kjerne campere tar seg kun frem ved egen kraft. Som for eksempel tyskeren vi også treffer på Ekeberg med kun et lite telt og sykkel. Han forteller at sykkeltur har vært hans foretrukne ferieform i ti år, og at han sammen med to kompiser tok båt til Bergen og syklet et stykke av Nordsjøruta. Men i nærheten av Egersund tok grusveiene kål på styringen, og tyskeren pådro seg noe som antakeligvis er et slemt ribbeinsbrudd. Han har ikke lyst til å stå frem med navn, men lover å komme sterkere tilbake til neste sommer. Sykkelturen fikk imidlertid en brå slutt, og camping på Ekeberg er kun ventestasjon for å få plass på Kiel-fergen tilbake til Tyskland.

  - Mitt beste tips for sykkelcampere er å ta det rolig på grusveiene! smiler den skadeskutte tyske syklisten tappert.

 • Syklistvennlig seng og spisested

 • Tips for sykkelturen

 • Rallarvegen - manndomsprøven på to hjul
 • Mer om camping

  Campingstol i gla'farger.
  Campingstol i gla'farger. Vis mer


 • Se flere tips om nyttige, snåle, og helt fjerne ting å ta med på campingtur.
 • Campingsjekk gir fastpris

 • Tyskland billigste campingland

 • De flotteste campingplassene på kontinentet (2001)

 • Råsexy campingvogner
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.


  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer