Kul cruising i Havana

Snart blir langt mellom de amerikanske doningene som cruiser i Havanas gater. Tekst: Tove Andersson

Blankpolert og fin. Det perfekte sted å slå av en prat. Foto: Dario Lucarini
Blankpolert og fin. Det perfekte sted å slå av en prat. Foto: Dario Lucarini Vis mer

Langs Malecon i coco-taxi med gjennomtrekk, et amerikansk glis, på kamelbuss, en tur i hest og kjerre, - eller rett og slett en minnerik tur med sykkelrickshaw gjennom Havana. Mulighetene er mange og må oppleves nå, før

En sen kveld i bakgatene cruiser bilene rundt som om de er klippet ut av en scene fra ”Gudfaren. Vi kjører gjennom uopplyste bakgater til La Guardida, den berømte paladaren der den spansk-franske filmen ”Fresa y Chokolate” ble tatt opp. Framkomstmidlene på Cuba er en salsa uten sidestykke. Med 4-5 ulike taxikategorier og enda flere priskategorier forstår man raskt at turister er ensbetydende med fete lommebøker.

Veteranbilpark

Etter Sovjetunionens fall, handelsembargo og nedgang i sukkerproduksjonen, ble Cubas befolkning rammet av varemangel og dårlig ernæring. Fidel Castro innførte en egen turistvaluta, pesos convertible, som lokalbefolkningen behøver for å handle det de behøver ut over det grunnleggende. Trass i at broren Raul slakker tøylene, følger denne skyggen oss gjennom veiarmene. Pesosbutikkene minner om 80-tallets østeuropa, rasjoneringskortene om krigstid. Men, i bakgatene er turistene trygge for tiggere som heller samler seg rundt Obispogaten og ned mot sjøen, i det som kan kalles turistruta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer