Kulinarisk togreise i norsk natur

Hva sier du til et flereretters gourmetmåltid mens norsk natur farer forbi vinduet?

Se for deg at du sitter inni dette toget og spiser gourmetmat... Foto: Leif Johnny Olestad
Se for deg at du sitter inni dette toget og spiser gourmetmat... Foto: Leif Johnny Olestad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du glad i god mat, liker norsk natur, eller er begeistret for tog? Da er det bare å bestille seg en plass på en av de kuklinariske togreisene som restaurantkjeden Sult og Norsk Museumstog arrangerer denne sommeren.

Du har to valg - enten Nordmarka rundt, eller en heldagstur fra Bergen til Oslo eller omvendt. Men du bør være kjapp, for disse turene har begrensede plasser, og har vist seg svært populære.

- V har merket en veldig stor interesse for dette, så alle de tre Nordmarka-turene vi planla er utsolgte, og vi har nå satt opp en ekstratur, sier Bernt Bucher Johannessen, markedssjef i Sult Restauranter.

Det var i fjor høst de første gourmettogene tøffet ut av Oslo på vei inn i skogene rundt hovedstaden. I år utvides tilbudet med togturer på Bergensbanen, også.

Slow travel for livsnytere

Nordmarka rundt-turen varer i cirka 4 1/2 time. Underveis får passasjerene servert fem retter med vinpakke, og kaffe avec etterpå.

Den ledige turen går av stabelen 18. juni. Første påstigning på Asker klokken 18, deretter plukkes passasjerene opp i Sandvika, på Lysaker og Skøyen, før siste gjeng får komme på på Oslo S. Toget tøffer så oppover mot Roa, så til Jevnaker og Hønefoss, deretter via Hokksund og Drammen før turen går tilbake til Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer