Kult kjøttmarked i København

Det er i Kødbyen det skjer, og ikke bare etter mørkets frembrudd...

Ditte Bringø Bachmann i ArtRebels stortrives i Kødbyen. Hun forteller at det skjer mange spennende events i samarbeid mellom butikkene og utestedene her. Foto: Stine Okkelmo
Ditte Bringø Bachmann i ArtRebels stortrives i Kødbyen. Hun forteller at det skjer mange spennende events i samarbeid mellom butikkene og utestedene her. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Københavns "fedeste" nabolag byr på rocka barer, kule restauranter og shopping utenom det vanlige. Bli med til Kødbyen.

Københavns svar på New Yorks trendy Meatpacking District ligger bare fem minutters gange fra Hovedbanegården og Tivoli. Kødbyen ligger på Vesterbros sørlige side, men dette er en helt annen verden en strøket rundt Tivoli.

Neste gang du skal til København, bør du absolutt ta en tur hit - enten på dagtid, for å kikke innom noen av butikkene, men aller helst på kvelden, for det er da Kødbyen kommer til live. Her ligger flere bra restauranter, og noen av Københavns kuleste barer.

Men la oss begynne med historien. Kødbyen er, som navnet forteller, området der byens slaktere tradisjonelt hadde sine lokaler. Det har en del av dem fortsatt, men i løpet av de siste årene har helt andre etablissementer flyttet inn.

Kødbyen består forøvrig av to deler - den brune og den hvite Kødbyen. Den brune Kødbyen rommer blant annet Øksnehallen, som var stedet der bøndene bragte sitt kveg for salg før i tiden. Øksnehallen er nå blitt en messehall som leies ut til forskjellige arrangementer, for eksempel Københavns moteuke. Den brune Kødby domineres i dag av kultur. Her holder flere av byens kulturinstitusjoner hus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer