Norgesferie:

Kunsten å bo på badehotell

Og her finner du de beste norske badehotellene i sommer.

TILBAKE TIL FORTIDEN: Strand Hotel Fevik og hotelldirektør Bodil Langerak vil at sommergjestene skal få oppleve «en hyggelig reise tilbake i tid» når de besøker dagens badehotell ved Sørlandskysten. Foto: Odd Roar Lange/TheTravel Inspector
TILBAKE TIL FORTIDEN: Strand Hotel Fevik og hotelldirektør Bodil Langerak vil at sommergjestene skal få oppleve «en hyggelig reise tilbake i tid» når de besøker dagens badehotell ved Sørlandskysten. Foto: Odd Roar Lange/TheTravel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Fevik ved Grimstad:) Nordmenn simpelthen elsker Danmark. Men man trenger ikke lenger reise dit for å nyte danskenes populære ferieformer: sommeropphold på et badehotell. Nå kan du nemlig gjøre det i Norge.

Dette er historien

De første danske badehotell dukket opp langs den lange kyststripen i Danmark på slutten av 1800-tallet. Det var først og fremst den øvre middelklassen og oppover som hadde tid og penger til å benytte seg av dem. Og københavnerne dro gjerne nordover på Sjælland, ble der natten over, før de lot kone og barn bli igjen på hotellet mens de selv tok turen tilbake til København og kontoret.

Da det på nytt ble helg dro mennene igjen tilbake til badehotellet og familien. I de påfølgende tiårene ble badehotellene stadig mer fornemme og eksklusive. Og slik fremstår også mange av de danske badehotellene i dag.

Danmark - i Norge

Og nå er badehotellkonseptet for alvor kommet til Norge.Hotelldirektør Bodil Langerak ved badehotellet Strand Hotel Fevik ved Grimstad har satt fart på planene om å gjenskape tradisjonene fra da hotellet sto ferdig i 1937.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.