Kurs, menyer, vin i kroner

Le Canard har mange tilbud til matvenner og vinvenner. Her er et innblikk i hva og hvor mye.

Publisert
Sist oppdatert

- For noen år tilbake fikk vi besøk av et eldre amerikansk ektepar som var på land fra en cruisebåt. De satt seg ned og konsumerte hele tre flasker hvitvin til 5.000 kroner stykket i løpet av kvelden. Og så sa de at de egentlig ikke hadde råd til å forlate restauranten, for det var så billig.

Her kan du ta kurs i vinens hemmeligheter.
Her kan du ta kurs i vinens hemmeligheter. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Denne historien forteller Kåre Wang for å illustrere prispolitikken på Le Canards viner. Selv om utvalget er godt - de nevnte hvitvinene er regnet som noen av de bedre du kan få tak i - så er ikke nødvendigvis påslaget i pris like høyt. Disse hvitvinene kostet bare noen hundrelapper mindre i innkjøp.

- Vi tar ikke nødvendigvis tre ganger prisen i påslag, og selv om vi har fått rykte på oss til å ha fryktelig kostbare viner, vil vi helst ikke ha 30.000 kroners viner på vinkartet. Selv om vi har dem i kjelleren, sier Wang.

I vinkjelleren finnes til enhver tid omkring 1.200 vinmerker, og på vinkartet kan du plukke viner fra omkring 350 kroner, og opp i 25.-30.000 kroners klassen.

Du får også egne vinmenyer til de ferdige menyene, for like under 900 kroner for seks glass tilpasset en niretter.

Menyer

Som alle stjernerestauranter, så sier også Le Canard at menyen best kan beskrives som internasjonal, men basert på mye norske råvarer. Du får en niretter for 985 kroner, sjømatmeny med fem retter for 795 kroner og tre retter for 565 kroner. Det er også mulig å velge for eksempel tre, fem eller syv retter fra nirettersmenyen. Restauranten har også á la carte meny med syv forretter (145 til 865 kroner), tre sjømatretter (275 til 375 kroner), fire kjøttretter (295 til 395 kroner) og syv desserter og osteretter (110 til 155 kroner).

Gourmetkurs

Restauranten arrangerer både gourmet- og vinkurs. Såvel grupper som enkeltpersoner kan delta. For en kveld (fem timer) betaler du 1.500 kroner. Dette er spesialkurs som fokuserer på enkelte matgrupper. For et hovedkurs over to kvelder (ti timer), betaler du 2.900 kroner. Kursene inkluderer vin og inntak av egenprodusert gourmetmat.

For et innføringskurs i vinsmaking, betaler du 600 kroner for fire timer.

  • Se bildene fra kurslokaler og restaurant.
  • Tilbake til innledningen

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer