Kutt bompengene i sommer

Spar penger på å kjøre omveier.

NORGESFERIE: Skal du kjøre bil i Norge denne sommeren, er det bombenger å spare hvis du planlegger litt. Foto: Terje Pedersen / NTB
NORGESFERIE: Skal du kjøre bil i Norge denne sommeren, er det bombenger å spare hvis du planlegger litt. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som trives best i åpne landskap på norske veier om sommeren. Skal du på bilferie i sommer, da vet du sikkert at det er noen utgifter til bompasseringer på veien.

Men her kan det være penger å spare hvis du kjører noen omveier. NAF har tips til omveier, som gir mer penger til feriekassa.

For eksempel koster turen mellom Oslo og Trondheim nesten 300 kroner mindre tur-retur med en dieselbil om du velger Østerdalen framfor Gudbrandsdalen. Og velger du riksvei 9 framfor E39 tur-retur Bergen - Kristiansand, slipper du med drøye 750 kroner mindre i bompengeutgifter, skriver NAF i en pressemelding.

Du kan bruke flere nettsider for å planlegge bilreisen, en av dem er reiseplanlegger.no fra NAF.

- Det kan være enda mer å spare om du velger å kjøre mer utenfor allfarvei. Med god planlegging og litt bedre tid til selve reisen, kan bom- og ferjekostnadene dine bli betydelig lavere, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Ifølge NAF er den dyreste kjøreruta i Norge langs vestlandskysten fra Stavanger til Trondheim. Den koster 2563,80 kroner i bom- og ferjeutgifter dersom du har Autopass-brikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.