Kutt bompengene i sommer

Spar penger på å kjøre omveier.

NORGESFERIE: Skal du kjøre bil i Norge denne sommeren, er det bombenger å spare hvis du planlegger litt. Foto: Terje Pedersen / NTB
NORGESFERIE: Skal du kjøre bil i Norge denne sommeren, er det bombenger å spare hvis du planlegger litt. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som trives best i åpne landskap på norske veier om sommeren. Skal du på bilferie i sommer, da vet du sikkert at det er noen utgifter til bompasseringer på veien.

Men her kan det være penger å spare hvis du kjører noen omveier. NAF har tips til omveier, som gir mer penger til feriekassa.

For eksempel koster turen mellom Oslo og Trondheim nesten 300 kroner mindre tur-retur med en dieselbil om du velger Østerdalen framfor Gudbrandsdalen. Og velger du riksvei 9 framfor E39 tur-retur Bergen - Kristiansand, slipper du med drøye 750 kroner mindre i bompengeutgifter, skriver NAF i en pressemelding.

Du kan bruke flere nettsider for å planlegge bilreisen, en av dem er reiseplanlegger.no fra NAF.

- Det kan være enda mer å spare om du velger å kjøre mer utenfor allfarvei. Med god planlegging og litt bedre tid til selve reisen, kan bom- og ferjekostnadene dine bli betydelig lavere, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Ifølge NAF er den dyreste kjøreruta i Norge langs vestlandskysten fra Stavanger til Trondheim. Den koster 2563,80 kroner i bom- og ferjeutgifter dersom du har Autopass-brikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer