Kutt bompengene i sommer

Spar penger på å kjøre omveier.

NORGESFERIE: Skal du kjøre bil i Norge denne sommeren, er det bombenger å spare hvis du planlegger litt. Foto: Terje Pedersen / NTB
NORGESFERIE: Skal du kjøre bil i Norge denne sommeren, er det bombenger å spare hvis du planlegger litt. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som trives best i åpne landskap på norske veier om sommeren. Skal du på bilferie i sommer, da vet du sikkert at det er noen utgifter til bompasseringer på veien.

Men her kan det være penger å spare hvis du kjører noen omveier. NAF har tips til omveier, som gir mer penger til feriekassa.

For eksempel koster turen mellom Oslo og Trondheim nesten 300 kroner mindre tur-retur med en dieselbil om du velger Østerdalen framfor Gudbrandsdalen. Og velger du riksvei 9 framfor E39 tur-retur Bergen - Kristiansand, slipper du med drøye 750 kroner mindre i bompengeutgifter, skriver NAF i en pressemelding.

Du kan bruke flere nettsider for å planlegge bilreisen, en av dem er reiseplanlegger.no fra NAF.

- Det kan være enda mer å spare om du velger å kjøre mer utenfor allfarvei. Med god planlegging og litt bedre tid til selve reisen, kan bom- og ferjekostnadene dine bli betydelig lavere, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Ifølge NAF er den dyreste kjøreruta i Norge langs vestlandskysten fra Stavanger til Trondheim. Den koster 2563,80 kroner i bom- og ferjeutgifter dersom du har Autopass-brikke.

- Om lag en tredjedel av denne kostnaden er på strekningen mellom Stavanger og Bergen, sier Sødal.

Bompengekalkulator.no gir oversikt over prisene for både bompenger og ferjer langs den ruten du velger. Prisene er inkludert 20 prosent Autopass-rabatt. Prisene i tabellen nedenfor er tur-retur på hele den aktuelle strekningen. Både bompenger og ferjekostnader er med i summen. Prisene er innhentet av NAF 24. Juni 2021.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer