Kutt køen med mobilkjøpt heiskort

Vinterferien kan by på mer enn deilige skidager. Det kan også bety køer foran billettlukene i skiheisen. Men løsningen er på vei inn hos flere skisteder: heiskorthandel på mobil.

Publisert
Sist oppdatert

Heiskort og penger

Vil du kjøpe heiskort via mobil? (Avsluttet)
Nei, ønsker meg rabatt(56%) 70
Ja, uansett pris(32%) 40
Er ikke trygg på betalingssikkerheten(11%) 14
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


For deg som besitter en mobiltelefon, og som har gjort klart for mobilhandel, kan køen foran billettlukene være historie. Nå innfører flere av de store skisentrene mobilhandel av heiskort. Enkelte gir også adgang til netthandel av heiskort, og flere kommer etter snart.

 • Her ser du hvordan du handler heiskort med mobilen.

 • Disse skistedene har mobilhandel av heiskort.

 • Dette koster heiskortene
 • Du kan bestille og betale heiskort via mobil flere steder.
  Du kan bestille og betale heiskort via mobil flere steder. Vis mer
  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Mer lenger ned på siden


  - Vi har hatt prøveprosjekt på Tryvann forrige skisesong, og nå er flere i gang med SMS-handel av heiskort, forteller content manager hos Telenor Mobil, Matilde Megård til DinSide. Salget har ikke tatt av per i dag, men tjenesten er helt ny og både skistedene og Telenor har store forventninger.

  Ingen rabatt

  Vi kunne kanskje forventet en rabatt på heiskortprisen, siden vi vil spare billettlukekostnader for skisenteret ved å gjøre handelen mobilt eller via nett. Men slik er det ikke. Heiskortet du handler mobilt, koster det samme som kortene du kjøper i billettluken. Selve mobilhandelen betaler du 1 krone for per gang. Mobilhandel er mulig uansett hvilket abonnement du har, så lenge det er levert av en norsk mobilleverandør.

  I tillegg trenger du et KeyCard som sender signal til portene ved heisen om at du har betalt og kan slippe inn. Dette koster omkring 75 kroner og kan leveres inn igjen mot en pant som varierer fra sted til sted. KeyCard kan brukes i flere skisentre både i Norge og Europa, og holder i tre år.

  Elektronisk registrering

  KeyCard, Swatch Access-klokke eller Gore hansker kjøpt i år (med innlagt KeyCard), gir alle muligheter for berøringsfri passering i disse skistedenes porter. De inneholder kort som blir ladet når du kjøper heiskort, også når du handler via mobil eller over Internett. Kortet har du for eksempel i lommen, og det sender signaler til bommen foran skiheisen. Har du betalt, kan du da kjøre rett inn til heisen, uten først å vise frem kortet for avlesning.

 • Her ser du hvordan du handler heiskort med mobilen.

 • Disse skistedene har mobilhandel av heiskort.

 • Dette koster heiskortene
 • Verktøy for reiselyst


  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer