Kutter 60 millioner flyseter

Flyselskapene reduserer antall flyvninger i fjerde kvartal pga. høye kostnader.

Publisert
Sist oppdatert

Siste kvartal i 2008 vil det bli kuttet nærmere 60 millioner flyseter i verdens flytrafikk. Det skriver Official Airline Guide, OAG, som leverer info om all verdens flyvninger til reiseselskap og forretningsreisende.

Reduksjonen blir på syv prosent i forhold til samme periode i 2007.

Aller verst går det ut over amerikanske passasjerer, der rundt 20 millioner flyseter forsvinner, men OAG ser indikasjoner på et kraftig fall i antall flyseter også i Asia. I tillegg mener selskapet at 275 flyplasser verden over vil måtte stenge.

I sin analyse av flybransjen fra i dag og ti år frem i tid, konkluderer OAG med at den globale flyflåten vil minske med flere enn 3.500 fly innen 2017.

Fremtidsgrøss for flyreisende - slik vil flyselskapene kutte kostnader

Følger globaløkonomien

OAG sier at flybransjens vekstkurve følger den globale økonomiens vekstkurve. Denne har fått to kraftige fall i løpet av de siste ti årene. Først i 2001, da dotcomkrasjen og terrorangrepet på World Trade Center, kombinert med krigen i Afghanistan og SARS-epidemien i Asia, gjorde at verdensøkonomien fikk et slag for baugen.

- Fall nummer to er det vi skimter i horisonten nå. Denne gangen er det den ekstraordinære effekten de økte oljeprisene har på den globale økonomien, sier Steve Casley, administrerende direktør i OAG på selskapets nettside.

Satser på langdistanse

OAG tror at flyselskapene som har muligheten til det, vil satse sine ressurser på langdistanseflyvninger, til fordel for de mindre økonomisk lønnsomme kortdistanseturene.

25,7 prosent dyrere å fly

Les mer om analysen på OAGs nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer