Kutter ut langreisene

Både bedrifter og private kutter ned på reiser til fjerne reisemål. Men ikke bare på grunn av prisen.

Kutter ut langreisene
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det slutt på forretningsreiser til eksotiske reisemål. Hawaii og Las Vegas er av de reisemålene som får merke finanskrisen. Ikke bare fordi virksomhetene skal kutte kostnader, men også fordi det ikke tar seg spesielt bra ut å legge konferanser til de fjernest-liggende stedene nå.

- Det er en naturlig reaksjon at bedriften reduserer sine reisekostnader. I tillegg viser dette også til et sosialt ansvar, mener avdelingsleder i HRG Nordic Events & Meeting Management Kari Kleivan i en pressemelding.

Les også: Nordmenn storflørter i luften

Her er de mest populære konferansereisemålene i 2008:

De europeiske storbyene er fortsatt vinnere, men Barcelona har hatt et kraftig fall i populariteten siden 2007.

Også enklere på privaten

Det er ikke bare bedriftene som velger seg lettere tilgjengelige reisemål. I ferien vil vi fortsatt til Syden, men selskapene melder om oppgang for billigere reisemål. Star Tour merker at de rimeligere ferielandene som Tyrkia og Bulgaria er mer etterspurt enn før. I Apollo merker de en større interesse for Tunisia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer