Kutter ut langreisene

Både bedrifter og private kutter ned på reiser til fjerne reisemål. Men ikke bare på grunn av prisen.

Kutter ut langreisene
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det slutt på forretningsreiser til eksotiske reisemål. Hawaii og Las Vegas er av de reisemålene som får merke finanskrisen. Ikke bare fordi virksomhetene skal kutte kostnader, men også fordi det ikke tar seg spesielt bra ut å legge konferanser til de fjernest-liggende stedene nå.

- Det er en naturlig reaksjon at bedriften reduserer sine reisekostnader. I tillegg viser dette også til et sosialt ansvar, mener avdelingsleder i HRG Nordic Events & Meeting Management Kari Kleivan i en pressemelding.

Les også: Nordmenn storflørter i luften

Her er de mest populære konferansereisemålene i 2008:

Hit reiste vi på konferanse
DestinasjonRangering i 2008Rangering i 2007
London11
København22
Stockholm34
Amsterdam43
Paris56
Brussel6 
New York7 
Praha8 
Berlin9-
Barcelona105
Tall fra Hogg Robinson Group/Gambit Hill & Knowlton


De europeiske storbyene er fortsatt vinnere, men Barcelona har hatt et kraftig fall i populariteten siden 2007.

Også enklere på privaten

Det er ikke bare bedriftene som velger seg lettere tilgjengelige reisemål. I ferien vil vi fortsatt til Syden, men selskapene melder om oppgang for billigere reisemål. Star Tour merker at de rimeligere ferielandene som Tyrkia og Bulgaria er mer etterspurt enn før. I Apollo merker de en større interesse for Tunisia.

Les også: Nå skal flybillettene strippes

- I Tunisia får du en ferie på firestjernershotell til samme prisen som en ferie i Hellas på tostjernershotell, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo til DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer