Kvinnelige turister må passe seg

Kvinnelige turister må ta mer ansvar for sin egen sikkerhet, mener indisk minister.

Publisert
Sist oppdatert

- Kvinnelige turister i Goa kan ikke forvente å vandre rundt etter midnatt uten frykt for mulige konsekvenser, uttaler den indiske ministeren Digambar Kamat ifølge den britiske avisen Times Online.

Denne uttalelsen kommer etter at en britisk tenåringsjente, som var på ferie i Goa, ble funnet død. Jentas mor hevder at jenta ble voldtatt og drept, og klager på politiets manglende etterforskning i saken. Politiet var klar til å henlegge saken etter at obduksjonsrapporten viste at jenta døde av drukning. Nå avventes en ny obduksjonsrapport for å avgjøre sakens videre gang.

Les også: Party i Goa

Tenåringsjenta Scarlett Keelings død er ett av til sammen ti britiske dødsfall i Goa så langt i år. 200.000 briter reiser til den indiske delstaten hvert år. Nå krever briter gjennom britiske aviser at det opplyses om farene for turister. Den indiske ministeren har utalt at turister ikke kan holde på slik de gjør, og så skylde på regjeringen om handlingene deres får konsekvenser. Han advarer utenlandske kvinner fra å oppsøke utrygge steder og til å ta forholdsregler.

Goa er kjent for sitt utagerende natteliv på strandfester, med stor utbredelse av narkotiske stoffer. Også norske charteroperatører sender turister til Goa. Både Star Tour, Apollo og Ving Reiser har flere destinasjoner i Goa i sine reisekataloger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer