Kvinner pakker dobbelt så mye som de trenger

Ikke rart det fort blir overvekt...

Pakker du med deg altfor mye? Foto: Colourbox
Pakker du med deg altfor mye? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle menn der ute kjenner sikkert igjen scenariet. Dere skal på ferie, og din kjære bruker endeløst med tid på å pakke kofferten. Når hun så er ferdig, er det du som må baksere den tunge kofferten fra a til b.

Og vi kvinner kan sikkert nikke gjenkjennende. Har vi noen gang vært på ferie og hatt med oss for LITE klær og sko?

I en fersk undersøkelse fra Storbritannia ble det avslørt at kvinner faktisk pakker med seg omtrent dobbelt så mye som de trenger for en 14 dagers solferie. I gjennomsnitt pakker de med seg 44 plagg, deriblant 18 topper og t-skjorter, og 12 shorts og skjørt. I tillegg kommer åtte skopar, og opptil seks bikinier ...

Av de 3.000 kvinnene som ble spurt svarte 23 prosent at de synes det var ganske stressende å pakke til ferien. Det kom også frem at i gjennomsnitt var klærne og skoene i bagasjen verdt rundt 10.000 kroner.

Da er det viktig å merke kofferten skikkelig, så du ikke risikerer at den forsvinner på veien. Husk også å legge en lapp inni kofferten med kontaktinfo, i tilfelle bagasjelappen faller av. Les flere tips til hvordan du unngår at bagasjen forsvinner, i denne artikkelen: Kontroll på kollien

Har du husket reiseforsikring? Her er alt du trenger å vite

Tungt og forurensende

Det er unødvendig å drasse med seg mer enn du trenger av klær i ferien. Ikke bare blir kofferten tung og irriterende å dra rundt på, men du gjør også at flyturen blir mer forurensende. Jo tyngre totalvekt på flyet, jo mer bensin må brukes. Sånn sett er det kanskje bra at Ryanair har såpass strenge bagasjeregler, og har en maksvekt på 15 kg for innsjekket bagasje, som du må betale ekstra for. Du kan for så vidt betale mer og få ta med deg 20 kg, men da blir det enda dyrere.

Se flyselskapenes ekstrakostnader her

På en 14-dagers tur trenger du slett ikke nytt klesskift til hver dag. Du har god tid til å skylle opp klær, eller sende dem til vaskeriet, slik at du kan bruke samme plagg om igjen.

Planlegg også antrekkene dine, slik at du ikke trenger ta med så mye, og finn sko som passer til det meste. Å dra med seg åtte skopar er jo bare tull.

Toalettmappen blir ganske tung når sjampo, balsam, solkrem, hårspray og så videre skal pakkes med. Men må du det? Kan du ikke kjøpe slike ting på feriestedet? Hvis du vil ha med disse tingene hjemmefra, bør du enten skaffe deg reisestørrelser av produktene, eller helle over på mindre flasker.

Du finner forøvrig flere smarte pakketips her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer