Kvinnetrøbbel

Det er ingen spøk å være kvinne på tur. Her er spesielle problemer som kan oppstå under flyreisen, som mange kvinner sliter mer med enn menn.

Publisert
Sist oppdatert


Trøtte øyne

  Symptomer: Mørke ringer rundt øynene.

Forårsakes av lange reiser med for lite søvn. Kan motvirkes ved å sove så mye som mulig om bord eller dersom søvn er umulig: Klappe litt øyegele rundt øynene. For å unngå ekstra svarte ringer rundt øynene, bør du vente med å bruke maskaraen til reisen er over og du er fremme på destinasjonen.

Hudtrøbbel

  Symptomer: Tørr hud.

Kan oppstå på flyreiser, som følge av tørr kabinluft og/eller inntak av store mengder alkohol. Motvirkes ved å styre unna alkoholholdige drikker underveis, og eventuelt ved å dusje seg med fuktighet i sprayform.

Gravid blodpropp

  Symptomer: Som beskrevet under blodpropp i hovedartikkelen.

Gravide reisende har større risiko for blodpropp enn andre, fordi blodets viskositet (seighet) økes. Motvirkes ved å bevege seg og holde blodomløpet i gang under flyreisen. Støttestrømper kan med fordel brukes; de hjelper på blodsirkulasjonen.

 • Tilbake til hovedartikkelen.


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer