Kykladene

Øygruppe i Egeerhavet, som kan vise noe av det mest greske med de greske øyene; hvite hus, blåmalte detaljer og blågrønt hav. Her finner du Hellas' kanskje mest fotograferte øy.

Publisert
Sist oppdatert

Ios

Hvitkalkede hus og sjarmerende landsbyer. Er 110 kvadratkilometer stor og har rundt 15.000 innbyggere. Flere langgrunne strender, og ellers mindre badeviker. Dette er stedet for fest og moro for den ungdommelige garde.

Hit kommer du med: Apollo

Mykonos

Karrig liten øy på 85 kvadratkilometer med sjarmerende små, hvite hus med blåmalte dører. Lange og brede sandstrender. Her er det ganske tett med turister, og nattelivet er heftig. En av de dyreste øyene å besøke i høysesongen. Homse-hovedstaden i Hellas.

Hit kommer du med: Apollo

Naxos

Den største øya i Kykladene, med et areal på rundt 428 kvadratkilometer. 18.000 innbyggere. Her er marmorbrudd, det drives dyrking av vin, frukt og oliven. Frodige daler og høye fjell – og svært flotte sandstrender.

Hit kommer du med: Apollo, Gullivers Reiser, Star Tour, Ving Reiser

Paros

Kykladenes tredje største øy, med sine 194 kvadratkilometer. Berømt for sin kritthvite marmor, som ble brukt av mange billedhoggere i oldtiden. Mange fine strender og badebukter; de fleste er sandstrender. Populært knutepunkt for båtloffere på grunn av hyppige fergeavganger. Ungdommelig uteliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer