Kykladene

Øygruppe i Egeerhavet, som kan vise noe av det mest greske med de greske øyene; hvite hus, blåmalte detaljer og blågrønt hav. Her finner du Hellas' kanskje mest fotograferte øy.

Publisert
Sist oppdatert


Ios

Hvitkalkede hus og sjarmerende landsbyer. Er 110 kvadratkilometer stor og har rundt 15.000 innbyggere. Flere langgrunne strender, og ellers mindre badeviker. Dette er stedet for fest og moro for den ungdommelige garde.

Hit kommer du med: Apollo

Mykonos

Karrig liten øy på 85 kvadratkilometer med sjarmerende små, hvite hus med blåmalte dører. Lange og brede sandstrender. Her er det ganske tett med turister, og nattelivet er heftig. En av de dyreste øyene å besøke i høysesongen. Homse-hovedstaden i Hellas.

Hit kommer du med: Apollo

Naxos

Den største øya i Kykladene, med et areal på rundt 428 kvadratkilometer. 18.000 innbyggere. Her er marmorbrudd, det drives dyrking av vin, frukt og oliven. Frodige daler og høye fjell – og svært flotte sandstrender.

Hit kommer du med: Apollo, Gullivers Reiser, Star Tour, Ving Reiser

Paros

Kykladenes tredje største øy, med sine 194 kvadratkilometer. Berømt for sin kritthvite marmor, som ble brukt av mange billedhoggere i oldtiden. Mange fine strender og badebukter; de fleste er sandstrender. Populært knutepunkt for båtloffere på grunn av hyppige fergeavganger. Ungdommelig uteliv.

Hit kommer du med: Apollo, Gullivers Reiser, Star Tour, Ving Reiser

Antiparos

Ligger ved vestsiden av Paros, kun skilt av et trangt sund. Det er en liten øy med flotte strender, som er spesielt populær hos barnefamiliene. Øya hang tidligere sammen med Paros med en gangbro, men i dag går det ferge mellom de to øyene. Turen til Paros tar cirka en halv time.

Hit kommer du med: Ving Reiser

Santorini - muligens den mest fotograferte av de greske øyene?
Santorini - muligens den mest fotograferte av de greske øyene? Vis mer


Santorini

Kanskje Hellas' mest fotograferte øy? Santorini ligger sør i Kykladene, og er uten tvil den mest spektakulære. Den er en del at et vulkansk krater som er kjent for sterk aktivitet; siste utbrudd var i 1956. Det er ikke hit du reiser på jakt etter hvite sandstrender; her er det mest svarte lavastrender med rullestein. Det er heller ikke hit du reiser på jakt etter en ufordervet øy: Her myldrer turistene.

Hit kommer du med: Apollo, Gullivers Reiser, Star Tour, Ving Reiser

Syros

Syros er 84 kvadratkilometer stor, og kan skryte av å ha Kykladenes største by; hovedstaden Ermoúpoli.

Hit kommer du med: Apollo

Videre i artikkelen:

 • De saroniske øyer

 • Dodekanesene

 • De joniske øyer

 • De nordøstre egeiske øyer

 • Sporadene

 • Kreta
 • Hvilken gresk øy er din favoritt? STEM HER!
 • Klikk her for å komme tilbake til innledningen

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer