Kypros fem beste strender

Skal du først sole deg, gjelder det å gjøre det med stil.

Konnos er den fineste stranden rundt Protaras og Ayia Napa. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Konnos er den fineste stranden rundt Protaras og Ayia Napa. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kypros er blant nordmenns mest populære reisemål i høstferien, og havner både på Star Tours og Vings topp fem liste. Ifølge Kypros Turistkontor kommer også over 10.000 skandinaver til å tilbringe vinterhalvåret på Kypros.

Ettersom de aller fleste drar til Kypros for å få litt sol på kroppen, kan det være greit å orientere seg blant Kypros aller fineste sandstrender. Kypros Turistkontor har i den forbindelse laget sin favorittliste:

1. Konnos

Stranden ligger mellom Ayia Napa og Protaras på Cape Greco-halvøya. Den skal være både intim og koselig, med klart vann, noe som gjør den perfekt for snorkling.

2. Makronnissos

På andre plass ligger stranden Makronnissos, som ligger i utkanten av Ayia Napa. Det er en av de mest populære strendene i området, så du vil neppe føle seg ensom. Stranden ligger i gangavstand fra en rekke hoteller, og er et roligere alternativ til stranden Nissi.

Kypros har Middelhavets klareste vann og rekord i blå flagg-strender. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Kypros har Middelhavets klareste vann og rekord i blå flagg-strender. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


3. Fig Tree Bay

Hvis du er ute etter en hvit strand med turkis vann, er Fig Tree Bay noe for deg. Den er favorittstranden til de fleste i Protaras. I tillegg til fantastiske bademuligheter, har stranden også et stort tilbud for deg som liker vannsport.

Hva kan du gjøre på Kypros? Sjekk DinSides reisetips!

4. Ladys Mile

Dette er Lemesosområdets mest populære strand, som ligger et par kilometer utenfor byen. Sandstranden er lang, og går fra myk rullesten til finkornet sand.

5. Coral Bay

Denne stranden har finkornet sand og ligger rett nord for Pafos. For å komme hit, kan du enten sykle eller ta buss nummer 15 fra Kato Pafos.

Visste du forresten at på alle strendene i Ayia Napa er det tillatt å både bade og sole seg toppløs?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer