Kypros: Her ligger Middelhavets vakreste strand

Ikke gå glipp av øyas perler fordi du blir liggende på hotellstranda hele ferien. Av Hans Kristian Krogh-Hanssen

Nesten helt ute på Kypros' nordøstlige spiss ligger Golden Beach. Foto: NASA Worldwind
Nesten helt ute på Kypros' nordøstlige spiss ligger Golden Beach. Foto: NASA Worldwind Vis mer

Kypros strender blir år etter år kåret til noen av Middelhavets beste, samtidig som det fantastiske badevannet er renere her enn noe annet sted i Europa. Sammen med den lange badesesongen øya har, er dette kanskje noen av de største grunnene til at nordmenn flokker hit fra mai til ut i oktober.

Men selv om øya er krydret med det aller fineste innen sand og vann, finnes det en rekke andre ting å oppleve her. Fra Troodosfjellenes ragende topper og små sjarmerende landsbyer, til spøkelsesbyen Famagusta i den mindre besøkte og tyrkiskokkuperte delen av øya. På den tyrkiske siden finner du ikke minst noen "hemmelige" strender som virkelig topper mange av de blendahvite ved turistbyer som Ayia Napa og Pretoras.

DinSide tok en rundreise på Kypros. Her er noen tips til ferieaktiviteter som du kanskje ikke hadde funnet ut av på egenhånd om turen går hit i sommer, eller som kan inspirere til en reise.

1. Kypros er altså kjent for å ha noen av Middelhavets fineste strender. Den aller vakreste stranda på øya finner du om du leier en bil og kjører over grensen til den tyrkiskokkuperte sonen av Kypros. Tre timers kjøring fra Protaras, helt ut mot enden av "grytehåndtaket" nord på øya, ligger Golden Beach. Med store sanddyner ned til stranden, er dette en gjemt og lite besøkt juvel. Her deler du stranda med små esler, havskilpadder og kanskje en og annen turist. En flott dagstur på en del av øya som også er politisk interessant og viser en helt annen kultur enn på den greskkypriotiske siden. Husk pass for å krysse grensen, og sjekk at du har riktig leiebilforsikring til å reise inn i den okkuperte sonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer