Kypros

Sol og varme trakk 2,3 millioner turister til den delte øya i fjor.

Publisert
Sist oppdatert

FaktaHovedstad: NikosiaAntall innbyggere: 758.000Valuta: Kypriotisk pundSpråk: Gresk i sør, tyrkisk i nord.Klima: Varmt middelhavsklima

Mellom Europa og Midtøsten, og underlagt blant andre tyrkere og briter, tilbyr det delte landet på opplevelser også utenfor de kjente badestedene. Landet ble delt etter Tyrkias invasjon i 1974. Med EU-inngangen kreves det en viss gjenforening mellom det tyrkiske nord og det greske sør.

Se og gjøre

Kypros skryter av sitt middelhavsklima, sine kulinariske tradisjoner og sin rike historie.

  1. Paphos Dette utendørsmuseet av en by står på UNESCOS verdensarvliste. Få med deg de arkeologiske utgravingene av den antikke byen Nea Paphos, kongegravene som består av rundt 600 graver som ble utgravd i perioden 400 f.Kr. til 200 e.Kr.

  2. Nicosia Kypros er delt i to, en tyrkisk- og en greskekypriotisk del, og grensen går gjennom hovedstaden Nicosia. Bykjernen i den greskkypriotiske delen er omringet av venetianske murer fra 1500-tallet. Her finnes flotte museer, kirker og masse butikker og restauranter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer