Kypros

Sol og varme trakk 2,3 millioner turister til den delte øya i fjor.

Publisert
Sist oppdatert
Få med deg kypriotisk håndarbeid.
Få med deg kypriotisk håndarbeid. Vis mer


Fakta
Hovedstad: Nikosia
Antall innbyggere: 758.000
Valuta: Kypriotisk pund
Språk: Gresk i sør, tyrkisk i nord.
Klima: Varmt middelhavsklima

Mellom Europa og Midtøsten, og underlagt blant andre tyrkere og briter, tilbyr det delte landet på opplevelser også utenfor de kjente badestedene. Landet ble delt etter Tyrkias invasjon i 1974. Med EU-inngangen kreves det en viss gjenforening mellom det tyrkiske nord og det greske sør.

Se og gjøre

Kypros skryter av sitt middelhavsklima, sine kulinariske tradisjoner og sin rike historie.

 1. Paphos
  Dette utendørsmuseet av en by står på UNESCOS verdensarvliste. Få med deg de arkeologiske utgravingene av den antikke byen Nea Paphos, kongegravene som består av rundt 600 graver som ble utgravd i perioden 400 f.Kr. til 200 e.Kr.

 2. Nicosia
  Kypros er delt i to, en tyrkisk- og en greskekypriotisk del, og grensen går gjennom hovedstaden Nicosia. Bykjernen i den greskkypriotiske delen er omringet av venetianske murer fra 1500-tallet. Her finnes flotte museer, kirker og masse butikker og restauranter.
 3. Kjærlighet på Afrodites klippe
  Kjærlighetsgudinnen Afrodite steg opp av vannet ved Petra tou Romiou og den som knyter et lommetørkle rundt en gren ved Afrodites klippe skal etter sigende møte sin store kjærlighet.
 4. Sol og bad
  Vannsport, paraseiling, dykking, rocket- og bungeejumping. Det varme klimaet inviterer til utendørsaction.

Kjøpetips


Klær, sko og andre lærvarer holder god kvalitet og lave priser. Her finnes også mye fint håndverk som søm, trevarer og keramikk.

Slik reiser du hit


Det er billig og enkelt å reise til Kypros. Star Tour flyr til Kypros fra Oslo, Bergen, Trondheim og Kristiansand, og de øvrige chartertilbyderne, Ving, Saga og Apollo, tar deg med til Kypros. Vil du ha en rimelig ferie på Kypros, bør du sjekke DinSides restplassoversikt.

Lenker

 • Visit Cyprus
 • Kypros.com
 • Mer fra DinSide

  I reiseguiden kan du se lesernes meninger om Kypros.

  Tilbake til hovedartikkelen

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer