Kysten nordover

Beveger du deg litt lengre unna hovedstaden kan du oppleve et annerledes Portugal, også hva gjelder strender. Tekst: Vibeke Montero, Bilde: Photito.com

Publisert
Sist oppdatert

Ericeira

40 kilometer nordvest for Lisboa ligger Ericeira, en typisk portugisisk fiskelandsby. Det handler om små gater, hyggelige mennesker og lange sandstrender. Helt til engelskmennene gjør sitt inntog i juli og august. Da stiger partyfaktoren betraktelig.

Verdens beste sardiner

Små, fargerike fiskebåter kommer inn tidlig om morningen med nattens fangst. Du kan kjøpe blodferske sardiner der og da, og lære av ekspertene hvordan de skal grilles for å bevare saftigheten inni, og sprøheten utenpå. Er det noe de kan i Portugal, så er det å tilberede sardiner!

Det finnes en restaurant for alle typer lommebøker, fra de magreste til de overdådigste. Det man betaler for er snobb-faktor, om man får sølv- eller aluminiumsbestikk å spise med. Fisken smaker fantastisk uansett!

Svusj, så faller bikinien av…

I 1995 ble The World Surfing Championships avholdt på Praia da Ribeira de Ilhas, og det sier mye om vær- og vindforholdene her. Altså ingen barnevennlig middelhavsstrand, men et sted hvor man må holde på bikinien skal man driste seg ut i bølgene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.