La mobilen gjøre deg lommekjent

– Når har du ingen unnskyldning for å ikke komme deg ut på tur lenger!

MOBILEN VISER VEI: Lyst å prøve en ny tur? Lommekjent har 10.000 turer du kan velge mellom. Den guider deg fra A til Å. Foto: Øivind Idsø
MOBILEN VISER VEI: Lyst å prøve en ny tur? Lommekjent har 10.000 turer du kan velge mellom. Den guider deg fra A til Å. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du av den typen som går samme tur om og om igjen, men kunne tenke deg å prøve noe nytt?

Da er Lommekjent-appen kanskje noe for deg. Appen gir deg gratis tilgang til tusenvis av turmuligheter over hele Norge, og gir deg turforslag rett inn på mobilen.

– Mange leser turbøker eller leser seg fram til turer på nett. Ofte er det vanskelig å finne ut hvor turen egentlig starter, mener Tom Meier, daglig leder i Geoinsight, til DinSide.

Les også: Disse reise-appene bør du kjenne til

Skal gjøre det lettest mulig for deg

Med denne appen slipper du de vanlige problemene som oppstår når du kommer et ukjent sted. Appen ble lansert 1. juni og 10.000 har allerede lastet den ned. Så langt samler appen 8.000 turer i Norge.

– Vi gjort det så lett som mulig slik at alle klarer å komme seg ut på den turen de ønsker. Hvis du finner en tur du vil gå, legger du den til favoritter og vips ligger turen på mobilen din. Naviger så til start. Appen gir deg kjøreanvisning til hvordan du kommer deg dit turen starter, forklarer Meier.

Se bilder av appen:

Kjente samarbeidspartnere

Appen har også et ordentlig kart som viser hvor du skal gå, kompass, i tillegg til at den viser deg hvor langt du har igjen til mål. Du kan finne alt fra store toppturer og flotte fjellvandringer til trivelige sykkelstier og skiløyper.

Tom Meier er daglig leder i Geoinsight. Foto: Privat
Tom Meier er daglig leder i Geoinsight. Foto: Privat Vis mer

Mer om Lommekjent:

Finn turer: Finn inspirasjon til turer som passer perfekt for deg – uansett om du skal på søndagstur eller lengter etter en tøff «birkenløype».

Lag turguide: Søk etter destinasjoner og fjelltopper, og begynn planleggingen. Lommekjent har Norges største oversikt over turstier og lager automatisk forslag til turløyper. Hvis det ikke finnes kjente stier i området kan du ved hjelp av Lommekjents topografiske kart lage din egen løype ut fra for eksempel hvor bratt det er eller hvor fremkommeligheten er god.

Tur på mobil: Når du har planlagt en tur kan du laste den over til den nye iPhone-appen, hvor du kan følge den oppsatte løypa og få spennende tips underveis. Hvis du trenger hjelp til å finne startpunktet for turen kan funksjonen «Naviger til start» hjelpe deg med dette, og etter at turen er ferdig kan du laste den over i portalen og dele den med andre brukere.

Print kart: Det tradisjonelle alternativet.

Del med venner: Du kan dele turopplevelsene dine med andre i form av både bilder og tekst på Lommekjent.no og Facebook.


– I utgangspunktet er målgruppen vår alle som går på tur! Nå har de ingen unnskyldning for å ikke komme seg ut lenger, forteller Meier.

Lommekjent samarbeider med selskaper som Skiforeningen, Visit Norway, iNatur.no, Statskog og Friluftsrådene, og inneholder informasjon om alle Den Norske Turistforenings hytter og turer.

– En ting er turene fra kjente aktører, men nå kan du få tips fra lommekjente folk. Her kan du lage turen og dele den med alle andre, for eksempel med beskrivelsen: " Dette er en flott lokal tur med en fin hule som du må stikke innom", foreslår han.

Les også: Denne appen finner de beste spisestedene i Norge

Redd for å prøve noe nytt?

Hvis du er av typen som alltid går på tur rundt Sognsvann fordi det er der du er mest kjent, finnes det råd.

– Vi ønsker at folk skal ta opp appen når de står ved parkeringsplassen på Sognsvann og vips kan de finne 20 andre tureksempler i området. Du kan for eksempel taste inn hvor lang tur du ønsker og at den skal være barnevennlig, foreslår Meier.

En Andoid-versjon av appen fortsatt under utvikling og skal etter planen bli klar i juli.

Andre forslag

Lesere har tipset oss om lignende eller andre tjenester med noe av den samme funksjonaliteten. Her er noen:

  • UT for iPhone og UT for Android: Turguide fra NRK med fotturer, skiturer og sykkelturer - får mye skryt fra brukerne (gratis)
  • Kvikk Lunsj søndagstur fra Freia får blandet omtale, men kan likevel gi god inspirasjon. Finnes både for iPhone og Android.
  • iSikte: Hva heter fjellet, sjøen etc? (28 kroner)

Er du glad i å dra ut på tur med et mål for øyet, kan også geocaching være verdt å prøve.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer