La vie en rose i Frankrike

Solen skinner på den rødrutede duken, vinkaraffelen på kafebordet er i krystall og Edith Piaf synger i bakgrunnen. Hvor blir det av mannen med alpelue og baguette under armen? Hurra, der kommer han òg. Frankrike er landet du nyter deilige dråper i glasset. Vi har plukket ut noen av dem i denne oversikten.

Publisert
Sist oppdatert

I Frankrike, et av verdens mestproduserende vinland, bugner det over av leskende vindistrikter der du kan nyte alt fra chablis til champagne. Alsace, Armagnac, Beaujolais, Bergerac, Bordeaux, Burgund, Champagne, Cognac & Pineau des Charentes, Korsika, Jura, Languedoc, Provence, Roussilon, Savoie, Sud-Ouest, Loire Valley eller Rhône.

I tillegg til vinen er Frankrike også kjent for blant annet anisbrennevinet pastis, konjakk, absint, armagnac og calvados. Et land man gjerne slukker tørsten og fyrer opp festen i, med andre ord. Her er en liten oversikt du kan ta med deg når det braker løs.

Bobler i glasset - Champagne

En utmerket måte å starte er med champagne, som gjør mange av oss sprudlende glade. Boblene i glasset, rosenrøde jordbær i munnen og poppelyden av korken som spretter i taket. Napoleon sa om champagne at det er ”en drikk man fortjener i seier og trenger i nederlag,” og James Bond drakk aldri annet enn favorittchampagnen Bollinger og Dom Pérignon. Vinhusene man kan besøke i det franske distriktet Champagne, bare nitti minutter fra Paris, bruker kun druetypene Pinot Meunier, Pinot Noir og Chardonnay, og er de eneste som har lov til å kalle sin musserende vin for champagne. Gjør som oppfinneren av champagnen, munken Dom Pérignon, og opplev stjernene i glasset i denne sjarmerende regionen i denne artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer