Laber Tyrkia-interesse

Salget av charterreiser til Tyrkia halter, men charterselskapene har foreløping ingen endringer på trappene.

Tyrkisk badeliv frister ikke like mange som før.
Foto: Dag Yngve Dahle Foto: Dag
Tyrkisk badeliv frister ikke like mange som før.
Foto: Dag Yngve Dahle Foto: Dag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyrkia er den charterdestinasjonen som er mest utsatt hva gjelder reisefrykt som følge av krigen i Irak. I en leseravstemming på DinSide Reise sier hele 45 prosent at Tyrkia er den destinasjonen de er mest redd for å reise til akkurat nå, på grunn av krigen. Og frykten merkes også hos charterselskapene; om ikke i form av avbestillinger, så i form av færre bestillinger enn forventet.

Skroll ned for å lese resten av artikkelen.

Det svenske utenriksdepartementet fraråder sine borgere å reise til sydøstre deler av Tyrkia, mens de amerikanske myndighetene fraråder amerikanere å reise til hele Tyrkia. Det norske utenriksdepartementet har hittil ingen advarsler hva gjelder reiser til Tyrkia.

 • Flere reiseadvarsler finner du her.
 • Vi har vært i kontakt med de fire store charteroperatørene i Norge; Star Tour, Ving Reiser, Saga Solreiser og Apollo. Alle disse sier at de merker urolighetene på færre bestillinger til Tyrkia enn normalt.

  - Tyrkia er den destinasjonen som er hardest rammet med tanke på bestillinger, sier direktør i Apollo i Norge, Leo Berbu. Men det er ikke mange som avbestiller; de booker heller om til Hellas, Portugal eller andre destinasjoner som blir sett på som tryggere, fortsetter Berbu.

  Apollo forventer noen få permitteringer som følge av krigen i Irak. Star Tour har gått kraftigere til verks og sendt ut permitteringsvarsler til alle sine ansatte.

  - Vi vet jo ikke hva som kommer til å skje, men vi avventer og ser hva som skjer i lys av konflikten de neste to ukene, sier informasjonssjef i Star Tour, Gry Haaheim.

  Hos Star Tour er det generelt stillere enn normalt, derfor permitteringsvarslene. Men foreløpig går alle reiser som opprinnelig planlagt. Også hos Ving Reiser og Saga Solreiser går alt foreløpig som planlagt.

  Utsettelser blir vurdert

  - De første reisene til Tyrkia går ikke før om en måned. Det første vi eventuelt gjør er nok å flytte oppstarten noe, sier adm. dir. i Saga Solreiser, Anne-Lise Sørli.

  Dette er også den første mulige konsekvensen som bli skissert hos Ving Reiser.

  - Akkurat nå er det et labert Tyrkia-marked. Vi vil vurdere om vi kommer til å senerelegge noen oppstarter, men sesongen starter ikke før i mai så vi vurderer situasjonen fortløpende. Til slutt er det kunden som bestemmer om Tyrkia blir en stor destinasjon i sommer eller ikke, sier adm. dir. i Ving Reiser, Christian Grønli.


  Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer