Laber Tyrkia-interesse

Salget av charterreiser til Tyrkia halter, men charterselskapene har foreløping ingen endringer på trappene.

Tyrkisk badeliv frister ikke like mange som før.
Foto: Dag Yngve Dahle Foto: Dag
Tyrkisk badeliv frister ikke like mange som før.
Foto: Dag Yngve Dahle Foto: Dag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyrkia er den charterdestinasjonen som er mest utsatt hva gjelder reisefrykt som følge av krigen i Irak. I en leseravstemming på DinSide Reise sier hele 45 prosent at Tyrkia er den destinasjonen de er mest redd for å reise til akkurat nå, på grunn av krigen. Og frykten merkes også hos charterselskapene; om ikke i form av avbestillinger, så i form av færre bestillinger enn forventet.

Skroll ned for å lese resten av artikkelen.Det svenske utenriksdepartementet fraråder sine borgere å reise til sydøstre deler av Tyrkia, mens de amerikanske myndighetene fraråder amerikanere å reise til hele Tyrkia. Det norske utenriksdepartementet har hittil ingen advarsler hva gjelder reiser til Tyrkia.

Flere reiseadvarsler finner du her.

Vi har vært i kontakt med de fire store charteroperatørene i Norge; Star Tour, Ving Reiser, Saga Solreiser og Apollo. Alle disse sier at de merker urolighetene på færre bestillinger til Tyrkia enn normalt.

- Tyrkia er den destinasjonen som er hardest rammet med tanke på bestillinger, sier direktør i Apollo i Norge, Leo Berbu. Men det er ikke mange som avbestiller; de booker heller om til Hellas, Portugal eller andre destinasjoner som blir sett på som tryggere, fortsetter Berbu.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer