Lærmenn og sveitsere

Nesten uunnværlig på tur: Et universalverktøy av typen lommekniv eller belteverktøy med et vell av nyttige duppeditter.

Publisert

Du har sikkert vært borti de mer eller mindre umulige situasjonene på tur. Skibindingen som løsner - midt inne på vidda. Hengelåsen til kofferten som du ikke får åpnet fordi du har mistet nøklene. Den deilige flaske med vin som står sørgelig uåpnet på hotellrommet fordi du ikke har opptrekker. Fristende bakverk som du må spise helt fordi du mangler kniv… Alt dette fordi du er på tur, langt unna verktøykassen hjemme. Heldigvis finnes det råd.

Til belter og lommer

Universalverktøy i miniformat er løsningen for deg som er på tur. De koster en del penger, men nytteverdien er også høy tør vi påstå. Dessuten er det vel strengt tatt ikke nødvendig å gå for de merkeriktige, og aller dyreste utgavene. Den amerikanske Leatherman finnes i utallige varianter, med alt fra åtte-ti verktøy helt opp i rundt 25. Likeledes finnes utallige "kopier" av dette nyttige verktøyet, gjerne til litt triveligere priser. Alle verktøy av denne typen har knipetang, de fleste har også kniv, skrujern i forskjellige varianter og boksåpner. Noen utgaver har saks og korkåpner.

Ikke like høy status kanskje, men lommekniven er fortsatt et meget godt alternativ til den amerikanske verktøyvarianten. Den sveitsiske armékniven får du også i utallige versjoner med masser av verktøy. De enkleste utgavene har kniv, fil, saks, pinsett og gjerne skrutrekker. Mer avanserte utgaver øker antall kniver, og de plusser på med blant annet skrujern, minisag og boksåpnere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer